Ποινή και πτώση στην 9η θέση για τον Fernando Alonso στο GP Καναδά


Ο Fernando Alonso τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων επί του τελικού αποτελέσματος του Καναδικού Grand Prix, πέφτοντας 9ος στην κατάταξη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 20/6/2022

Ο Fernando Alonso ολοκλήρωσε το Grand Prix Καναδά στην 7η θέση, έχοντας ξεκινήσει από τη 2η, καθώς η στρατηγική κι ένα πρόβλημα στο ERS του στέρησαν σημαντικό χρόνο, με αποτέλεσμα να τερματίσει πίσω κι από τον Esteban Ocon.

Ο Ισπανός, όμως, βρέθηκε στο στόχαστρο των αγωνοδικών, καθώς κρίθηκε πως άλλαξε κατεύθυνση πάνω από μία φορά, στην προσπάθειά του να αμυνθεί του Valtteri Bottas στον προτελευταίο γύρο του αγώνα.

Η εν λόγω παράβαση έλαβε χώρα ανάμεσα από τις Στροφές 10 και 12, δηλαδή στη μεγάλη πίσω ευθεία του Circuit Gilles Villeneuve, κι οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να του επιβάλουν ποινή 5 δευτερολέπτων, που με τις διαφορές στο φινάλε, σημαίνουν πως ο οδηγός της Alpine έπεσε στην 9η θέση στα τελικά αποτελέσματα.

Επιπλέον, του δόθηκε 1 βαθμός ποινής στην αγωνιστική του άδεια, φτάνοντας τους 6, με το όριο για την ποινή αποκλεισμού από αγώνα να είναι οι 12.