Ποιος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος επικεφαλής ομάδας στη Formula 1;


Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πολλές ανακατατάξεις αναφορικά με τις θέσεις των επικεφαλής των ομάδων της Formula 1, με τις μετακινήσεις των fred Vasseur (από την Sauber στη Ferrari), του Andreas Seidl (από την McLaren στην Sauber) και του Andrea Stella (αντικατέστησε τον Saidl στη McLaren), αλλά και την αποχώρηση του Jost Capito από την Williams.

  • Του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου - Φωτό: Red Bull Content Pool
  • 17/12/2022

Η καρέκλα ρου επικεφαλής φαντάζει… ηλεκτρική, αν και υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων, οι οποίοι όχι απλά έχουν στεριώσει στις συγκεκριμένες θέσεις, αλλά εισπράττουν και διόλου ευκαταφρόνητες αμοιβές.

Ποιος είναι, όμως, ο πλέον ακριβοπληρωμένος team principal; Σύμφωνα με το γαλλικό «Sportune», «ο περιορισμός του προϋπολογισμού απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση, με την κύρια ομάδα να βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο, όπως έκαναν ο Frank Williams ή ο Ron Dennis στην εποχή τους. Αυτό συνεπάγεται επιπλέον ευθύνη, που σημαίνει επιπλέον δόξα όταν τα πράγματα πάνε καλά. Γι' αυτό οι μισθοί είναι τόσο υψηλοί. Μιλάμε για 6 έως 8 εκατομμύρια ευρώ για τα του επικεφαλής. Ο Christian Horner κερδίζει πλέον μεταξύ 8 και 12 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ενώ ο Toto Wolff κερδίζει τουλάχιστον 16 εκατομμύρια ευρώ».