Ποιος ήταν ο κορυφαίος πιλότος του 2022, σύμφωνα με τους επικεφαλής των ομάδων;


Οι επικεφαλής των ομάδων της Formula 1 ψήφισαν τον καλύτερο οδηγό της χρονιάς, σε μια διαδικασία που πλέον γίνεται... θεσμός!

  • Του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου - Φωτό: Αρχείο
  • 27/12/2022

Οι 10 επικεφαλής των ομάδων κατέθεσαν το… ψηφοδέλτιο με τους 10 κορυφαίους οδηγούς της χρονιάς, με την προϋπόθεση ότι η ατομική τους κατάταξη θα παραμείνει μυστική.

Στους οδηγούς δόθηκε βαθμολογία με βάση το ισχύον σύστημα βαθμολόγησης της Formula 1, ήτοι 25 για τον κορυφαίο οδηγό μέχρι ένα για τον 10ο. Από το άθροισμα αυτών των βαθμών, προέκυψε η κατάταξη.

Ο Verstappen, λοιπόν, κατέκτησε την κορυφή με διαφορά 63 βαθμών από τον δεύτερο οδηγό, ο οποίος ήταν ο Charles Leclerc, με τον George Russell να συμπληρώνει το… βάθρο στην παρθενική του σεζόν με τη Mercedes.

Ο Lewis Hamilton πέρασε μια σεζόν δίχως νίκη σε Grand Prix για πρώτη φορά στην καριέρα του και ήταν τέταρτος στις επιλογές των επικεφαλής των ομάδων, με τον teammate του Verstappen, Sergio Perez, να κατατάσσεται στην πέμπτη θέση.

Οι επικεφαλής των ομάδων που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία (με αλφαβητική σειρά) ήταν οι εξής Mattia Binotto, Jost Capito, Christian Horner, Mike Krack, Andreas Seidl, Guenther Steiner, Otmar Szafnauer, Franz Tost, Fred Vasseur και Toto Wolff.

ΗΚΟΡΥΦΑΙΑΔΕΚΑΔΑΤΟΥ 2022

1. Max Verstappen

207

2. Charles Leclerc

144

3. George Russell

127

4. Lewis Hamilton

100

5. Sergio Perez

91

6. Lando Norris

81

7. Carlos Sainz

68

8. Fernando Alonso

67

9. Valtteri Bottas

29

10. Sebastian Vettel

24