Πωλείται η F1-2000, το πρώτο πρωταθληματικό μονοθέσιο του Michael Schumacher στη Ferrari (photos)


Η Ferrari F1-2000 είναι από τα πιο ιστορικά μονοθέσια, αυτό που έδωσε τον πρώτο τίτλο οδηγών του Michael Schumacher με τη Scuderia, και τώρα δημοπρατεί για πολλά εκατομμύρια ευρώ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RM SOTHEBY'S
  • 26/3/2023

Η Ferrari F1-2000 έχει μία ξεχωριστή θέση στις συνειδήσεις των Tifosi. Με αυτό το μονοθέσιο, ο Michael Schumacher κατέκτησε τον πρώτο τίτλο οδηγών για τη Scuderia μετά από 21 χρόνια. Τώρα, ένα παράδειγμα αυτού του αγωνιστικού τίθεται σε δημοπρασία από τις 3 ως τις 12 Απριλίου από τον οίκο της RM Sotheby's.

Με την F1-2000, o Schumacher έγινε το απόλυτο σύμβολο για τους φίλους της ομάδας, και ξεκίνησε μία «δυναστεία» με συνεχόμενες κατακτήσεις ως και το 2004. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το σασί που έτρεξε και κέρδισε στο Grand Prix Βραζιλίας της σεζόν του 2000.

Μέσα σε 17 αγώνες το 2000, ο Γερμανός κατάφερε να ξεκινήσει από την pole position εννέα φορές και να δει πρώτος την καρώ σημαία άλλες εννέα, με τον teammate του, Rubens Barichello, να παίρνει κι αυτός μία νίκη, στη Γερμανία.

Το εν λόγω σασί έχει τον αριθμό 198, και έχει μία pole και μία νίκη στο Σάο Πάολο, καθώς και μία 5η θέση στο Ισπανικό GP, στη Βαρκελώνη.

Επίσης, είναι η μοναδική Ferrari με την οποία ο Schumacher πήρε pole position στους δρόμους του Μονακό, αν και δεν κέρδισε μετά από αστοχία της ανάρτησης. Η τελευταία φορά που το σασί 198 πάτησε πίστα ήταν στην Αυστρία, όπου δεν τερμάτισε μετά από ατύχημα με τον Ricardo Zonta. Αφού ανακατασκευάστηκε, μεταφερόταν από πίστα σε πίστα μέχρι το τέλος της σεζόν, χωρίς όμως να χρησιμοποιείται ποτέ ξανά.

Το 2001, η Ferrari μετέτρεψε το μονοθέσιο σε έκθεμα στη Γενεύη, προτού το πουλήσει στον συλλέκτη Kevin Crowder. Μάλιστα, ο ίδιος το έχει οδηγήσει σε διάφορα track days που διοργανώνει η Scuderia για τους πελάτες της, ονόματι 'Corse Clienti'.

Τώρα, θα περάσει στην κατοχή κάποιου άλλου για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια, και αναμένεται να φτάσει τιμή πώλησης πολλών εκατομμυρίων ευρώ.