«Πόρτα» στη Formula 1 από τον Fernando Alonso


Μπορεί οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού να ψήφισαν στο Twitter πως θέλουν να τον ξαναδούν σε μονοθέσιο Formula 1, εντούτοις ο Ισπανός δεν φαίνεται να το σκέφτεται ιδιαίτερα

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/5/2020

Γεγονός είναι πως οι απόψεις διίστανται αναφορικά με το εάν οι φίλοι της Formula 1 επιθυμούν να ξαναδούν τον Fernando Alonso στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή όχι. Ο Ισπανός αδιαμφισβήτητα είναι ένας εκ των κορυφαίων οδηγών της γενιάς του και συνολικά στην ιστορία του σπορ, όμως είχε και κάποιες «γκρίζες» στιγμές στην καριέρα του, ειδικά τα χρόνια της συνεργασίας με τη McLaren.

Ανεξάρτητα, όμως, από το τι θέλει ο κόσμος, σημασία έχει τι επιθυμεί ο ίδιος ο Alonso. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, δεν «ψήνεται» να επιστρέψει στη Formula 1. «Είχα δηλώσει πως θα με ενδιέφερε να επιστρέψω το 2021, όταν θα παρουσιάζονταν τα νέα μονοθέσια. Θέλω να συμμετάσχω σε ένα ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα, με συναρπαστικούς αγώνες και πολλές ανακατατάξεις» τόνισε στην» «El Mundo Deportivo» ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «από τη στιγμή που οι κανονισμοί θα αλλάξουν έναν χρόνο αργότερα, δεν έχω κανέναν λόγο να επιστρέψω στη Formula 1 με τα ίδια μονοθέσια που οδηγούσα και πριν αποχωρήσω».

Ο Alonso δεν έχει κάποια πρόταση στα χέρια του και ετούτη τη στιγμή μόνον η Renault φαντάζει ως μια ομάδα που θα μπορούσε να του προσφέρει μια θέση στο grid της επόμενης σεζόν, εάν αποφασίσει να επιστρέψει. Τα σενάρια περί νέας συνεργασίας του με τη Ferrari δεν φαίνεται να έχουν βάση, ενώ οι πόρτες των άλλων ομάδων δείχνουν κλειστές.

Τι μπορεί, λοιπόν, να κάνει το 2021; Όλα δείχνουν πως η προοπτική της πλήρους εμπλοκής του με τα IndyCar είναι η πιο πιθανή. Άλλωστε το όνειρο μιας νίκης στο Indy 500 είναι αυτό που θέλει να εκπληρώσει ο Ισπανός ώστε να επιτύχει το triple crown στη Formula 1. Όμως για να αυξήσει τις πιθανότητες κατάκτησης της πολυπόθητης νίκης, θα πρέπει να ασχοληθεί πιο επισταμένα με τα IndyCar.