Πώς μία προειδοποίηση φαίνεται να έφερε την πτώση της Aston Martin


Η καθοδική πορεία της Aston Martin μετά το δυναμικό ξεκίνημα που είχε ίσως να ευθύνεται σε μία υπενθύμιση των κανονισμών μεσούσης της σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Aston Martin
  • 9/8/2023

Η Aston Martin ξεκίνησε το 2023 δυναμικά, με τον Fernando Alonso να ανεβαίνει στο βάθρο στους έξι από τους οχτώ πρώτους αγώνες της σεζόν. Μετά το GP Καναδά, όμως, άρχισε η καθίζηση, με τις Mercedes, Ferrari και McLaren να προσπερνούν τους Βρετανούς αγώνα με τον αγώνα.

Η πρώτη εκτίμηση από την πλευρά της ομάδας είχε να κάνει με μία λάθος επιλογή στην εξέλιξη του μονοθέσιου, και συγκεκριμένα με ένα πακέτο νέων μερών που εισήχθησαν από το Μοντρεάλ και μετά που ίσως να άλλαξε κάπως τα χαρακτηριστικά της AMR23.

Ωστόσο, οι αντίπαλοι της ομάδας του Silverstone έχουν να δώσουν μία διαφορετική εκτίμηση για την αγωνιστική της πτώση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Motorsport.com, η FIA έχει εστιάσει αρκετά στην ευκαμψία των εμπρός αεροτομών φέτος, καθώς υπάρχει η πεποίθηση πως ορισμένες ομάδες χρησιμοποιούν κάποιες πρακτικές που καθιστούν πιο ευλύγιστες τις πτέρυγές τους, γεγονός που θα μπορούσε να φέρει αεροδυναμικής φύσης πλεονέκτημα, καθώς στις ευθείες η πτέρυγα μπορεί να κινηθεί με τέτοιο τρόπο που να μειώσει την οπισθέλκουσα και να αυξήσει την τελική ταχύτητα του μονοθέσιου.

Η FIA ελέγχει τις πτέρυγες σε στατικές συνθήκες για να δει αν αντέχουν σε ορισμένα φορτία, αλλά επιτρέπει την ταλάντωσή τους (ως έναν βαθμό) σε κίνηση, κι ειδικά σε υψηλές ταχύτητες, σύμφωνα με το Άρθρο 3.2.2 των Τεχνικών Κανονισμών.

Ωστόσο, εντόπισε πως κάποιες ομάδες είχαν αεροτομές που κινούνταν περισσότερο από το επιτρεπόμενο, και θέλησε να παρέμβη για να δώσει λύση στο ζήτημα.

Η Aston Martin φαίνεται να ήταν μία εξ αυτών, με πλάνα onboard από το μονοθέσιο του Alonso να δείχνουν την εμπρός πτέρυγα να κινείται περισσότερο από το κανονικό κι επιτρεπτό.

Η Ομοσπονδία έλαβε μέτρα στο GP Αζερμπαϊτζάν, στα τέλη Απρίλη, ενημερώνοντας ανεπίσημα τις ομάδες για την πρόθεσή της να δει αλλαγές για να αποφύγει τυχόν δραστικές κινήσεις στο μέλλον.

Είναι άγνωστο τι άλλαξε η Aston Martin στον σχεδιασμό της εμπρός αεροτομής, αλλά ό,τι κι αν ήταν, φαίνεται να έχει σημαντική επίδραση στην απόδοσή της.

Η ομάδα δεν έχει επιβεβαιώσει ή αρνηθεί πως ήταν μία εξ αυτών που έπρεπε να κάνουν αλλαγές, αλλά οι πηγές που επικαλείται το Μέσο στο δημοσίευμά του αναφέρουν πως πράγματι συμπεριλαμβανόταν σε αυτό το «κλαμπ».