Πώς ο Perez έχρισε Πρωταθλητή το 2021 τον Verstappen με το ομαδικό πνεύμα του


Παραπάνω από φυσιολογικό είναι να αισθάνεται βαθιά αδικημένος ο Sergio Perez από την άρνηση του Max Verstappen να του επιστρέψει την έκτη θέση στον αγώνα της Βραζιλίας, ειδικά από τη στιγμή που ο Μεξικανός δίνει μάχη με τον Charles Leclerc για τη δεύτερη θέση στους οδηγούς.

  • Του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου - Φωτό: Red Bull Content Pool
  • 14/11/2022

«Αισθάνομαι απογοητευμένος, ειδικά μετά απ’ όλα όσα έχω κάνει γι’ αυτόν» δήλωσε στις κάμερες ο Cheko μετά τον αγώνα στο Ιντερλάγκος. Τι εννοούσε, όμως, όταν έλεγε ότι έχει κάνει πολλά πράγματα για τον teammate του; Μια ματιά μόνο σε όσα συνέβησαν το 2021, αρκεί για να αποδείξει πόσο δίκιο έχει ο Perez.

Στο Μονακό το 2021, λοιπόν, ο Perez καταφέρνει να κάνει το undercut στον Hamilton στη μάχη για την έκτη θέση, με αποτέλεσμα ο Βρετανός να τερματίσει έβδομος και ο Verstappen να κερδίσει τον αγώνα.

Στο Μπακού ο Perez επί της ουσίας δεν επέτρεψε στον Hamilton να τον περάσει σε όλον τον αγώνα, ενώ στη δεύτερη επανεκκίνηση ο Hamilton υποχρεώνεται να κάνει λάθος στο φρενάρισμα στην πρώτη στροφή, βγαίνει εκτός πίστας και τερματίζει 16ος.

Στο Paul Ricard καταφέρνει να επηρεάσει τη στρατηγική του Hamilton, καθώς λόγω της θέσης του στην πίστα δεν επιτρέπει στον Βρετανό να κάνει πιτ στοπ διότι θα έβγαινε πίσω του και θα έπρεπε να φθείρει τα ελαστικά του στην προσπάθειά του να τον περάσει. Ο Verstappen στον προτελευταίο γύρο προσπέρασε τον Hamilton, ο οποίος προσπαθούσε να μείνει στην πίστα με τα φθαρμένα ελαστικά.

Στο Silverstone ο Perez «έκλεψε» στο φινάλε τον ταχύτερο γύρο από τον Hamilton.

Στην Κωνσταντινούπολη χάρη στην εξαιρετική «άμυνα» του Perez, ο Hamilton περιορίζεται στην πέμπτη θέση, την ώρα που ο Verstappen τερματίσει δεύτερος.

Στο Όστιν επί της ουσίας «χαρίζει» ακόμα μία νίκη στον Verstappen, όταν «υποχρεώνει» τον Hamilton να κάνει πολύ νωρίς το πιτ στοπ του για να αποφύγει το undercut, με συνέπεια στη συνέχει ο Βρετανός να έχει σοβαρό θέμα φθοράς των ελαστικών του.

Στη Βραζιλία γι’ ακόμη μία φορά στερεί στο τέλος του αγώνα τον βαθμό του ταχύτερου γύρου από τον Hamilton.

Στο Άμπου Ντάμπι καθυστερεί τον Hamilton για περίπου δέκα δευτερόλεπτα, με συνέπεια ο Βρετανός να μην κάνει πιτ στοπ, προκειμένου να μην χάσει τη θέση του στην πίστα.

Αν κάνει κανείς την σύνοψη όλων των παραπάνω, αντιλαμβάνεται ότι ο Verstappen όχι απλά ωφελήθηκε το 2021 από τον teammate του, αλλά στην πραγματικότητα ότι εάν δεν υπήρχε ο Perez δεν θα μπορούσε ούτε καν να φτάσει στο σημείο να διεκδικεί τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς…