Πώς παίρνει πρωτάθλημα στην Ιαπωνία η Red Bull - Πότε μπορεί να γίνει πρωταθλητής ο Verstappen


Στην Ιαπωνία η Red Bull μπορεί να γίνει για έκτη φορά πρωταθλήτρια κατασκευαστών, όμως ο Max Verstappen θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 19/9/2023

Η ήττα της Red Bull και του Max Verstappen στη Σιγκαπούρη έφερε μικρές, αλλά ουσιαστικές αλλαγές στο πώς μπορούν αμφότεροι να «κλειδώσουν» τους τίτλους της φετινής σεζόν.

Με 14 νίκες σε 15 αγώνες, και 12 νίκες για τον Verstappen, το double για το 2023 είναι απλώς ζήτημα χρόνου.

Η αυστριακή ομάδα με έδρα το Milton Keynes μπορεί να γίνει για έκτη φορά πρωταθλήτρια κατασκευαστών ακόμα και στον επόμενο αγώνα, στην Ιαπωνία, με σχετική ευκολία, βάσει σεναρίων.

Πιο συγκεκριμένα, η RB έχει διαφορά 308 βαθμών από τη Mercedes και 332 από τη Ferrari

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον 1 παραπάνω βαθμό από τη Mercedes, και να μην πάρει 24 λιγότερους βαθμούς από τη Ferrari. Αν η Suzuka αποδειχθεί καλύτερη και πιο «ευγενική» στην RB19, τότε αυτά τα δύο σενάρια μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό εφικτά.

Εφόσον η Red Bull πάρει τον έκτο της τίτλο σε λίγες μέρες, θα είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Formula 1 που θα γίνει πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές με έξι Grand Prix να απομένουν.

Στην αναμονή ο Verstappen

Το αποτέλεσμα που είχε ο Verstappen στη Marina Bay, με την 5η θέση στο φινάλε, του στερεί τη δυνατότητα να γίνει για τρίτη φορά πρωταθλητής στην Ιαπωνία.

Το νωρίτερο που μπορεί να συμβεί αυτό είναι πια στο Κατάρ, στις 8 Οκτωβρίου. Με διαφορά 151 βαθμών από τον Sergio Perez, ο Verstappen θα πρέπει να φύγει από την πίστα του Losail με διαφορά τουλάχιστον 146 βαθμών