Πώς προετοιμάζεται η Audi για την είσοδό της στην F1 το 2026


Η Audi παρουσίασε όλο το πλάνο της για την είσοδό της στη Formula 1 ενόψει 2026, στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Σαγκάης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: AUDI
  • 18/4/2023

Η Audi αποτέλεσε τον πρώτο νέο κατασκευαστή που αποκάλυψε την πρόθεσή του να εμπλακεί στη Formula 1 το 2026, όταν θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί γύρω από τις μονάδες ισχύος.

Ως εκ τούτου, έχει ξεκινήσει νωρίτερα από όλους τις προεργασίες για την κατασκευή του κινητήρα της, τον οποίον θα προμηθεύσει στην ομάδα της Sauber, που έχει ήδη αρχίσει να εξαγοράζει.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου Σαγκάης, και με δεδομένο ότι δεν έγινε το προγραμματισμένο για το περασμένο Σ/Κ GP Κίνας λόγω Covid-19, η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες γύρω από την προετοιμασία της για το 2026.

Αρχικά, τόνισε πως έκανε την πρώτη δοκιμή της στο δυναμόμετρο με έναν μονοκύλινδρο κινητήρα στα τέλη του 2022, με την πρώτη δοκιμή της PU στο σύνολό της (μαζί, δηλαδή, με το υβριδικό σύστημα) να έρχεται πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

Την ίδια ώρα, οι εγκαταστάσεις στο Neuburg έχουν πλέον στελεχωθεί με 260 νέους υπαλλήλους, αποκλειστικά για τον τομέα του κινητήρα, ενώ ως το τέλος του 2023 αυτός ο αριθμός θα έχει φτάσει τους 300.

Τέλος, το Competence Center Motorsport της Audi έχει επεκταθεί για τις ανάγκες των δοκιμών και της κατασκευής της υβριδικής μηχανής, με την ανέγερση ενός νέου κτηρίου έκτασης 3000 τ.μ., που θα είναι έτοιμο ως τις αρχές του 2024. 

«Το project της Audi Formula 1 έχει πραγματικά απογειωθεί τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο Oliver Hoffmann, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Τεχνική Ανάπτυξη της Audi.

«Βρισκόμαστε στη φάση που σχηματίζεται το concept της μονάδας ισχύος, και τα θεμέλια του συστήματος μετάδοσης κίνησης μας για το 2026 τίθενται σήμερα. Δίνουμε μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια, για παράδειγμα σε υλικά ή τεχνολογίες κατασκευής, και εστιάζουμε επίσης σε θέματα όπως η διαχείριση ενέργειας του υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης. Εξάλλου, η αποδοτικότητα είναι ένας βασικός παράγοντας επιτυχίας στη Formula 1 και την κινητικότητα του μέλλοντος, κι αυτές οι προσεγγίσεις θα προχωρήσουν και τους δύο κόσμους.»