Πώς το χτύπημα στην Portier έδωσε τη νίκη στον Verstappen


Ο Max Verstappen εξηγεί πώς ένα χτύπημα στις μπαριέρες της Portier τον κράτησε εντός αγώνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 28/5/2023

Ο Max Verstappen βρισκόταν στην πρωτοπορία του αγώνα στο Μονακό, με εξαιρετικά φθαρμένα μεσαία ελαστικά, όταν ξαφνικά ξέσπασε βροχή, πρώτα στο μεσαίο sector και μετά στο σύνολο της πίστας.

Στον 56ο γύρο έβαλε τα ενδιάμεσα ελαστικά, όμως λίγο έλειψε να βρεθεί εκτός αγώνα, όταν έχασε τον έλεγχο της Red Bull RB19 στην Portier, προτού κινηθεί διστακτικά προς το τούνελ.

«Μπλόκαραν οι πίσω τροχοί και δεν μπορούσα να ξεφύγω απ' αυτό, οπότε προσπάθησα να το ελέγξω με λίγο drift,» είπε ο πρωταθλητής. 

«Ευτυχώς ο τοίχος με έναν τρόπο σταμάτησε το μονοθέσιο από το να γλιστρήσει ακόμα περισσότερο.» 

Μετά την επαφή του στις μπαριέρες, ο Ολλανδός μπόρεσε να βρει ρυθμό και να κινηθεί ταχύτερα όσο στέγνωνε κι η πίστα, αλλά τόνισε τη δυσκολία της διαχείρισης του αγώνα με τη μέση γόμα:

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, γιατί είχα τη μέση γόμα στην αρχή κι ο Fernando είχε σκληρά ελαστικά. Δε θέλαμε να μείνουμε για πολλούς γύρους με τη μέση αλλά αναγκαστήκαμε να το κάνουμε,» συνέχισε. 

«Η βροχή ερχόταν, δεν ξέραμε τι ακριβώς γινόταν. Τα ελαστικά είχαν φθαρεί, χρειάστηκαν μερικοί γύροι για να εξισορροπηθεί ο ρυθμός, όμως και πάλι ήταν αρκετά δύσκολο. 

«Άρχισε να βρέχει όλο και περισσότερο γύρο με τον γύρο, οπότε έπρεπε να πάρουμε την απόφαση να περάσουμε στην ενδιάμεση γόμα, όμως το οδόστρωμα ήταν εξαιρετικά ολισθηρό. 

«Όταν έχεις τόσο μεγάλο προβάδισμα δε θέλεις να πιέσεις πάρα πολύ, όμως δε θέλεις, ταυτόχρονα, να χάσεις πολύ χρόνο, οπότε είναι πολύ δύσκολο σε αυτό το σενάριο. 

«Ακούμπησα τον τοίχο μερικές φορές, ήταν ιδιαίτερα δύσκολα εκεί έξω, αλλά έτσι είναι το Μονακό.»