Πόσο πιθανή είναι η συνεργασία της Red Bull με την Audi στη Formula 1;


Ο σύμβουλος της Red Bull, Dr. Helmut Marko, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η ομάδα του να συνεργαστεί με το Volkswagen Group στον τομέα της κατασκευής κινητήρων. Και όχι μόνο!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/4/2021

Η απόφαση της Red Bull Racing είναι να κατασκευάζει τους δικούς της κινητήρες από το 2025 και μετά. Αλλά αν η Audi ενδιαφέρεται για μια συνεργασία, είναι σίγουρα μια επιλογή που πρέπει να αξιολογηθεί, λέει ο σύμβουλος της αυστριακής ομάδας, Dr. Helmut Marko.

Η Red Bull ήταν πάντα μια ομάδα που αγόραζε κινητήρες από άλλους κατασκευαστές. Έχει χρησιμοποιήσει κινητήρες από την Cosworth, τη Ferrari, τη Renault και τη Honda κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στη Formula 1.

Ωστόσο, η συνεργασία με τη Honda είναι πολύ πιό στενή, καθώς ο Ιάπωνας κατασκευαστής δεν έχει εργοστασιακή ομάδα στη Formula 1. Η Honda αποχωρεί από τη Formula 1 μετά το 2021, αλλά επειδή το να είναι μια ημιεργοστασιακή ομάδα έχει λειτουργήσει καλά, η Red Bull θέλει να κατασκευάζει τους δικούς της κινητήρες από το 2025 και μετά.

«Το σχέδιό μας είναι να κατασκευάσουμε τους δικούς μας κινητήρες μέχρι το 2025», δήλωσε ο Marko. Αλλά αυτά τα σχέδια δεν είναι ακόμη 100% σίγουρα. «Αν η Audi μας προσεγγίσει στο μεταξύ, θα δούμε αν είναι δυνατή μια συνεργασία», πρόσθεσε ο Αυστριακός.

Η Audi είναι μέρος του Volkswagen Group κι εδώ και καιρό κυκλοφορούν φήμες ότι ενδιαφέρεται για τη Formula 1. Εκτός από την Audi υπάρχουν επίσης φήμες ότι η Red Bull έχει ήδη συνομιλήσει με την Porsche, που ανήκει στον ίδιο όμιλο Volkswagen.