Πότε ξεκινά η αντεπίθεση της Ferrari με τις αναβαθμίσεις


Ο επικεφαλής της Ferrari, Fred Vasseur, αποκάλυψε πότε θα έρθει το πρώτο μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων από την ομάδα του, καθώς και το τι κάνει για το πλεονέκτημα της Red Bull στις ευθείες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 2/5/2023

Η Ferrari βρίσκεται στη διαδικασία ανάκαμψης μετά το δύσκολο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, καθώς μόλις το πρώτο βάθρο της ομάδας ήρθε στο Μπακού το περασμένο Σαββατοκύριακο, δια χειρός Charles Leclerc.

Ο διευθυντής της ομάδας, Fred Vasseur, περιμένει πως από το Μαϊάμι (το προσεχές GP) η Scuderia θα αρχίσει να βελτιώνεται στην πίστα, καθώς θα προσπαθήσει να μεγιστοποιήσει το όφελος από τις αναβαθμίσεις που θα εισάγει:

«Θα αρχίσουμε να φέρνουμε αναβαθμίσεις από το Μαϊάμι και για τους επόμενους 1-2 αγώνες, και θα δούμε πώς θα αντιδράσεις σε αυτές το μονοθέσιο.

«Είναι ένα πράγμα να φέρνεις αναβαθμίσεις, και άλλο να τις κάνεις να δουλέψουν στο μέγιστο.»

Η Red Bull παραμένει άπιαστη για τον ανταγωνισμό, με τον Leclerc να παίρνει μεν την pole, αλλά να μην μπορεί να τη μετουσιώσει σε νίκη, χάρη και στη φθορά των ελαστικών του, που τον είδε να χάνει σταθερά 1 δευτερόλεπτο ανά γύρο.

«Συνολικά, ήταν ταχύτεροι από εμάς, δεν χρειάζεται να λέμε ψέματα στους εαυτούς μας,» τόνισε ο Vasseur. «Πρέπει να καταλάβουμε αν αυτό συμβαίνει στον αεροδυναμικό τομέα ή τον μηχανικό.

«Ως τώρα είναι προφανές πως δυσκολευόμαστε να έχουμε σταθερότητα. Αυτό έγινε και στο Μπακού, σε όλο το γύρο, σε κάθε στροφή, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αλλά θεωρώ πως το μονοθέσιό μας ήταν κάπως πιο σταθερό τώρα και αυτό δείχνει πως κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.»

Τέλος, στο ζήτημα του DRS και του πόσο αποδοτικό είναι αυτό στην RB19, ο Vasseur επισημαίνει πως η ομάδα του έχει κατανοήσει γιατί συμβαίνει αυτό και θα συνεχίσει να γεφυρώνει τη διαφορά:

«Είναι προφανές πως ένα από τα δυνατά σημεία της Red Bull είναι το DRS. Πρέπει να καταλάβουμε τι κάνουμε, και νομίζω πως το έχουμε βρει.

«Καλύψαμε μεγάλο μέρος της διαφοράς σε σχέση με πέρυσι, γιατί αυτό γινόταν και πέρυσι, αλλά έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης.»