Πότε θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις της FIA μετά τον τελικό του Άμπου Ντάμπι


H FIA τοποθετήθηκε για πρώτη φορά για την έρευνα που έχει ανοίξει για τα όσα συνέβησαν στο Άμπου Ντάμπι. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 13/1/2022

Είχε γίνει ήδη γνωστό από το ρεπορτάζ πως ο νέος πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, έχει αναλάβει προσωπικά την έρευνα για τα όσα έγιναν στους τελευταίους πέντε γύρους του τελικού του 2021, στο Άμπου Ντάμπι.

Στην αρχή, είχε γίνει γνωστό ότι το πόρισμα της έρευνας θα δημοσιευτεί στις 3 Φεβρουαρίου, όμως τώρα η Ομοσπονδία ανέφερε πως θα προχωρήσει στην ανακοίνωση όλων των αλλαγών, μετά το πόρισμα και μετά από σχετική συζήτηση με τους οδηγούς της Formula 1, την Παρασκευή 18 Μαρτίου, στο πλαίσιο του GP στο Μπαχρέιν. 

Η πλήρης ανακοίνωση:

«Στις 19 Ιανουαρίου, ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Αθλητισμού θα είναι αφιερωμένο στη χρήση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας. Το επόμενο στάδιο θα είναι μια κοινή συζήτηση με όλους τους οδηγούς της F1.

«Το αποτέλεσμα της λεπτομερούς ανάλυσης θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή της F1 τον Φεβρουάριο και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Μπαχρέιν στις 18 Μαρτίου.

«Ο Πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και πρόσφατα διόρισε τον Μονοθέσιο Διευθυντή Peter Bayer προτάσεις για την αναθεώρηση και τη βελτιστοποίηση της οργάνωσης της δομής της FIA F1 για τη σεζόν 2022».