Πότε θα είναι σε θέση η McLaren να διεκδικήσει ξανά πρωτάθλημα


Ο CEO της McLaren, Zak Brown, έθεσε το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή της βρετανικής ομάδας στην κορυφή της Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 14/1/2022

Το 2021 ήταν ακόμα μία δυνατή σεζόν για τη McLaren, η οποία μπορεί να έπεσε μία θέση στους κατασκευαστές σε σχέση με το 2020 (ελέω Ferrari), αλλά προχώρησε σε μία εξαιρετικά ομαλή μετάβαση σε κινητήρες Mercedes, και βεβαίως πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά από 9 χρόνια, στη Μόντσα.

Οι οικονομικές δυσκολίες του 2020, όμως, φαίνεται πως έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στον οργανισμό, καθώς έμεινε πίσω σε τεχνικές υποδομές.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου παρουσία αρκετών μέσων ενημέρωσης, ο διευθύνων σύμβουλος Zak Brown τόνισε πως από το 2024 αναμένει την ομάδα του να μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα της Formula 1, εξηγώντας το γιατί: 

«Πιστεύω πως είμαστε στη σωστή κατεύθυνση σε κάθε τομέα. Έχουμε τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις, είναι όλοι τους αφοσιωμένοι και έτοιμοι να δεσμευτούν μακροπρόθεσμα, είτε αυτό αφορά τους οδηγούς, είτε τους διευθυντές, τους μηχανικούς ή τους σχεδιαστές. Είμαι χαρούμενος με το έμψυχο δυναμικό που έχουμε, κάτι που θεωρώ πρωταρχικής σημασίας.

«Όπως όλοι γνωρίζουν, είχαμε οικονομικές δυσκολίες πέρυσι, αλλά αυτές έχουν πια διευθετηθεί. Λειτουργούμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας, για να μπορέσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος σε ό,τι αφορά τις υποδομές, και λειτουργούμε ακριβώς στο όριο του budget cap, η αεροδυναμική σήραγγα βρίσκεται υπό τη κατασκευή αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουμε νέα κέντρα για τους μηχανικούς, και έναν νέο προσομοιωτή που ετοιμάζεται. Έχουμε αρκετούς επενδυτές, οπότε οικονομικά είμαστε υγιείς, όλα αυτά είναι παρελθόν για εμάς.

«Και φέτος στην πίστα θέλουμε απλώς να συνεχίσουμε δυναμικά μέχρι να έχουμε έτοιμες τις υποδομές μας, πράγμα που δυστυχώς θα είναι το 2024, γιατί ο νέος προσομοιωτής θα είναι έτοιμος σε 18 μήνες, και τότε είναι που θα αρχίσουμε την εξέλιξη του μονοθέσιου του 2024.

«Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τα μέσα που έχουμε ως το 2024, όταν θα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε στη διάθεσή μας όσα χρειαζόμαστε.»