Πότε θα γίνει η αποκάλυψη της Aston Martin AMR22 - Νέος team principal για την ομάδα


Η Aston Martin αποκάλυψε πρώτη την ημερομηνία παρουσίασης του νέου της μονοθέσιου, καθώς και τον νέο επικεφαλής της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 14/1/2022

Η νέα σεζόν της Formula 1 έρχεται με γοργούς ρυθμούς. Πρώτα θα έρθουν οι αποκαλύψεις των νέων μονοθέσιων, μετά οι δοκιμές, προτού... σερβιριστεί το κυρίως πιάτο στο μενού.

Ενώ γνωρίζουμε ήδη από τη Ferrari πως θα παρουσιάσει κάποια στιγμή στο διάστημα 16-18 Φεβρουαρίου το νέο της μονοθέσιο, η Aston Martin έγινε σήμερα η πρώτη ομάδα που το δήλωσε επίσημα πως θα αποκαλύψει την AMR22 στις 10 Φεβρουαρίου, μέσω online event.

Παράλληλα, η ομάδα με έδρα το Silverstone ανακοίνωσε πως τον ρόλο του team principal θα αναλάβει ο Mike Krack.

Πριν αναλάβει τα ηνία της βρετανικής ομάδας, ο ίδιος είχε επιτελέσει επικεφαλής των προγραμμάτων της BMW σε Formula E, GT και IMSA, ενώ υπό την επίβλεψή του είχε αρχίσει η προετοιμασία για την είσοδο των Βαυαρών στην κατηγορία LMDh. 

Ο ίδιος δήλωσε:

«Είναι συγκίνηση και τιμή που ανέλαβα τη θέση του Team Principal της Aston Martin Cognizant Formula One Team και είμαι πολύ ευγνώμων στον Lawrence [Stroll] και τον Martin [Whitmarsh] που μου έδωσαν μια τέτοια φανταστική ευκαιρία.

«Η Aston Martin είναι μια από τις μεγαλύτερες μάρκες αυτοκινήτων στον κόσμο και το ότι μου ζητήθηκε να παίξω πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίτευξη επιτυχιών στη Formula 1 είναι μια πρόκληση που σκοπεύω να υποδεχτώ με ενέργεια κι ενθουσιασμό.

«Δουλεύω στον μηχανοκίνητο αθλητισμό για πάνω από 20 χρόνια και δούλεψα στη Formula 1 με τον Seb Vettel το 2006 και το 2007 όταν ήμουν μηχανικός της BMW-Sauber και εκείνος ήταν οδηγός δοκιμών της ομάδας.

«Τρέφω τεράστιο σεβασμό για την ταχύτητα και την ικανότητά του, και θα είναι φανταστικό να ξαναβρεθώ μαζί του. Ο Lance Stroll είναι επίσης ένας πολύ γρήγορος και ταλαντούχος οδηγός, με 100 Grand Prix στο όνομά του και ανυπομονώ πολύ να συνεργαστώ στενά μαζί του.

«Η ομάδα του Silverstone πάντα με εντυπωσίαζε. Είναι γεμάτη από ταλαντούχους ανθρώπους και πραγματικούς racers. Η κουλτούρα και οι αξίες τους είναι αυτά που απαιτούνται για την επιτυχία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό - το ξέρω και οι νέοι συνάδελφοί μου στην Aston Martin Cognizant Formula On Team το γνωρίζουν. Θα δουλέψουμε απίστευτα σκληρά. Θέλουμε να κερδίσουμε. Μαζί, θα το κάνουμε.»