Πότε θα οδηγήσει το φετινό μονοθέσιο της Red Bull o Ricciardo


Ο Daniel Ricciardo θα οδηγήσει την κυρίαρχη στη φετινή σεζόν RB19 τον Ιούλιο, αλλά όχι σε αγώνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 11/5/2023

Ο Daniel Ricciardo εκτελεί χρέη τρίτου οδηγού κι οδηγού προσομοιωτή στη Red Bull, έχοντας αποχωρήσει από τη McLaren με το τέλος του 2022 και επιστρέφοντας στην αυστριακή ομάδα μετά το 2018.

Ο Αυστραλός έχει ήδη ακουστεί ως πιθανός αντικαταστάτης του Sergio Perez, όμως η ομάδα επιμένει πως η θέση του Μεξικανού δεν... τρίζει.

Ως εκ τούτου, ο 8 φορές νικητής περιορίζεται σε δουλειά στο Milton Keynes και, εσχάτως, σε δουλειά στις δοκιμές της Pirelli.

Μιλώντας στο ESPN, ο Αυστραλός αποκάλυψε πως θα οδηγήσει το φετινό μονοθέσιο της Red Bull σε δύο τεστ της προμηθεύτριας ελαστικών της F1, στο Silverstone και τη Μόντσα, θέλοντας παράλληλα να δείξει στους προϊσταμένους του ότι ακόμα «το έχει»:

«Έχω οδηγήσει ήδη στον προσομοιωτή, αλλά θα οδηγήσω κανονικά την RB19 τον Ιούλιο μετά τον αγώνα στο Silverstone. Θα κάνω το τεστ της Pirelli.

«Ίσως να κάνω το ίδιο και μετά τον αγώνα στη Μόντσα τον Σεπτέμβριο. Θα έχουν περάσει δύο μήνες και θα δω πώς θα είναι.

Και συνέχισε: «Σίγουρα είμαι ενθουσιασμένος που θα οδηγήσω ένα γρήγορο μονοθέσιο, καθώς ήδη το γνωρίζω κιόλας από τη δουλειά που έχουμε κάνει στον προσομοιωτή. Αλλά είμαι ενθουσιασμένος διότι θα οδηγήσω ξανά και θα θυμίσω στην ομάδα ότι κάποτε ήμουν πολύ επιτυχημένος και ότι ακόμα μπορώ να γράψω γρήγορους χρόνους.»