Πού επένδυσε η Red Bull τα επιπλέον χρήματα του cost cap;


Μπορεί ο Max Verstappen έχει προβάδισμα 80 βαθμών έναντι του Charles Leclerc στη βαθμολογία των οδηγών, και η Red Bull 97 έναντι της Ferrari σε αυτή των κατασκευαστών, εντούτοις στο Milton Keynes δεν υπάρχει καμία πρόθεση να πάρουν το πόδι από το γκάζι των εξελίξεων για να αντιμετωπιστεί και η πιθανή απώλεια επιδόσεων που υπαγορεύει η οδηγία της FIA που θα τεθεί σε ισχύ από το βελγικό Grand Prix στο Spa.

  • 22/8/2022

Η Red Bull ελπίζει να βρει δύο ή τρία δέκατα απόδοσης από την εισαγωγή μιας ριζικής αναβάθμισης. Ένα νέο ελαφρύτερο πλαίσιο κατασκευάστηκε στο Milton Keynes για να καταπολεμήσει το κύριο ελάττωμα της RB18, δηλαδή το γεγονός ότι το μονοθέσιο είναι υπέρβαρο σε σχέση με το ελάχιστο βάρος που έχει θεσπίσει η Ομοσπονδία κατά επτά κιλά.

Η διαδικασία για να λάβει έγκριση το νέο σασί δεν είναι εύκολη, διότι το νέο αμάξωμα πρέπει να περάσει τα crash tests της FIA. Η Mercedes, η οποία επίσης βρίσκεται περίπου οκτώ κιλά πάνω από το όριο βάρους, δεν προχώρησε στην έκδοση ομολογκασιόν  ενός νέου πλαισίου επειδή πρέπει να κατασκευαστούν τουλάχιστον τρία κομμάτια με κόστος 2 εκατομμύρια δολάρια .

Για να μπορέσει να επενδύσει 2 εκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή του νέου σασί, η Red Bull επωφελήθηκε της αύξησης του cost cap κατά 4 εκατομμύρια δολάρια, λόγω πληθωρισμού.