Πρεμιέρα για το μονοθέσιο της Alfa Romeo


Tην ημέρα της γιορτής των ερωτευμένων επέλεξε η Alfa Romeo για την πρώτη εμφάνιση του μονοθεσίου της στην πίστα του Fiorano.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/2/2019

Τα πρώτα χιλιόμετρα “έγραψε” στο... οδόμετρό του το νέο μονοθέσιο της Alfa Romeo, τρεις ημέρες πριν την προγραμματισμένη αποκάλυψή του στην Βαρκελώνη, όπου και θα διεξαχθεί ο πρώτος κύκλος των χειμερινών δοκιμών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

To μονοθέσιο της ιταλικής φίρμας συμπλήρωσε 33 γύρους στην πίστα του Fiorano αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στους ανθρώπους της αγωνιστικής ομάδας της Alfa Romeo και ειδικότερα στον Kimi Raikkonen ο οποίος είχε την ευκαιρία να καθίσει για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι του.

Αφιερωμένη στη γιορτή των ερωτευμένων ήταν τα χρώματα που επιλέχθηκαν για να ντύσουν τις επιφάνειες του μονοθεσίου, ωστόσο, από τεχνικής άποψης την παράσταση έκλεψε η μπροστινή αεροδυναμική πτέρυγα η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη των ανταγωνιστικών συνδυασμών.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πρέπει να γνωρίζει κανείς ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η τελική μορφή των μονοθεσίων, καθώς για λόγους τακτικής καμία από τις ομάδες της Formula 1 δεν θα ήθελε να αποκαλύψει τη δεδομένη χρονική στιγμή τη στρατηγική που πρόκειται να ακολουθήσει κυρίως στο κομμάτι της αεροδυναμικής.