Πρόβλημα και με τα ελαστικά του Hamilton αποκάλυψε ο Mario Isola!


Η Pirelli τοποθετήθηκε επίσημα επί του ζητήματος με τα κλαταρίσματα που υπέστησαν οι Max Verstappen και Lance Stroll κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/6/2021

Ο Mario Isola δήλωσε ότι και το αριστερό πίσω ελαστικό του Lewis Hamilton σχεδόν καταστράφηκε, ξεκαθαρίζοντας πιστεύει ότι τα θραύσματα στην πίστα ήταν υπεύθυνα για τα κλαταρίσματα.

Ο Mario Isola αποκάλυψε χαρακτηριστικά: «Βρήκαμε επίσης κόψιμο στο αριστερό πίσω ελαστικό του Lewis. Αυτό ήταν ένα κόψιμο που οφειλόταν σε κάποια θραύσματα»

Ο Isola δεν μπορεί να πει τίποτα για τις περιπτώσεις του Verstappen και του Stroll. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ νωρίς και πρέπει πρώτα να αναλυθούν τα ελαστικά για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε τα κλαταρίσματα. Όμως έκανε μια πρώτη εικασία, λέγοντας πως τα θραύσματα στην άσφαλτο ήταν η αιτία, επειδή τα πίσω αριστερά ελαστικά δεν δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση στον αγώνα στο Μπακού.

Συν τοις άλλοις, τα κλαταρίσματα συνέβησαν περίπου στο ίδιο σημείο της πίστας. Ωστόσο η Pirelli θα ερευνήσει πρώτα όλα τα δεδομένα κι εν συνεχεία θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της διαδικασίας.