Προεπισκόπηση του ισπανικού Grand Prix Formula 1


Το τέταρτο Grand Prix Formula 1 της φετινής χρονιάς θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Βαρκελώνης, στην Ισπανία.

  • 7/5/2021

Επί ισπανικού εδάφους συνεχίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1, με τους διεκδικητές του φετινού τίτλου να λαμβάνουν μέρος αυτό Σαββατοκύριακο σε μία από τις πιο προσφιλείς πίστες του θεσμού, σε αυτή της Βαρκελώνης. 

Το μήκος του «Circuit de Barcelona-Catalunya», όπως είναι η πλήρης ονομασία της, έχει μήκος 4.675 μέτρα και το Grand Prix διαρκεί 66 γύρους, με συνολικό μήκος 308,424 km. Αποτελείται από 16 στροφές και έχει δύο ζώνες ενεργοποίησης του συστήματος «DRS», στο δεύτερο και το τρίτο τμήμα της.

Η συγκεκριμένη πίστα είναι από τις αγαπημένες των πιλότων της Formula 1 καθώς σε αυτή διεξάγονται οι δοκιμές εξέλιξης των νέων μονοθεσίων, όταν αυτό επιτρέπεται από τη FIA. Φυσικά, αυτή τη φορά δεν έγινε εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η χάραξη της πίστας έχει αλλάξει φέτος, σε σχέση με αυτή των προηγούμενων ετών για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα, η διαφοροποίηση αφορά στη στροφή Νο 10, η οποία έχει την ονομασία «La Caixa». Πρόκειται για μια αριστερόστροφη στο τρίτο σκέλος της πίστας όπου, χάρη στις αλλαγές, έχει αυξηθεί το πλάτος της και έχει διαμορφωθεί μεγαλύτερη ζώνη διαφυγής. Επίσης, το μήκος ενός γύρου σε αυτή έχει επιμηκυνθεί κατά 20 μέτρα, σε σχέση με πριν.

Η πίστα της Βαρκελώνης αποτέλεσε τμήμα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων που δημιουργήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στην πόλη το 1992. Οι Ισπανοί αναμένουν να δουν ό,τι καλύτερο στο «Formula 1 Aramco Gran Premio de España 2021» από τους δύο συμπατριώτες τους, τον υιό Carlos Sainz (Ferrari) και Fernando Alonso (Alpine F1).

Πέρσι, το ισπανικό Grand Prix είχε διεξαχθεί στα μέσα Αυγούστου και το είχε κερδίσει ο Lewis Hamilton, Εφέτος, γίνεται νωρίτερα, με τη θερμοκρασία να είναι χαμηλότερη, συγκριτικά. Έτσι, η Pirelli θα έχει διαθέσιμες πιο σκληρές γόμες και στους τρεις διαφορετικούς τύπους για το φετινό Grand Prix, ίδιες με αυτές που διέθεσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.