Πρόταση για διεξαγωγή αγώνων μεσοβδόμαδα!


Ακόμα μία «ιδιαίτερη» πρόταση έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων από (ποιους άλλους;) τους Ολλανδούς, οι οποίοι θεωρούν ρεαλιστική τη λύση διεξαγωγής γκραν πρι της Formula 1 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/4/2020

Η αλήθεια είναι πως η FIA και η FOM παραδοσιακά τοποθετούν χρονικά τα γκραν πρι της Formula 1 σε τριήμερα που ξεκινούν από την Παρασκευή το πρωί κι ολοκληρώνονται το απόγευμα της Κυριακής.

Πώς θα σας φαινόταν, όμως, η ιδέα της διεξαγωγής ενός αγώνα στο μέσον της εβδομάδας; Κι όμως, τούτη την πρόταση κατέθεσε ο εκπρόσωπος της πίστας του Ζάντφουρτ στην Ολλανδία, Jan Lemmers, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «NOS».

«Για ποιόν λόγο δεν θα μπορούσε ένα γκραν πρι να διεξαχθεί το απόγευμα της Τρίτης ή της Τετάρτης, όπως συμβαίνει με το Champions League; Για ποιόν λόγο θα πρέπει πάντα να επιλέγεται μια ώρα «φιλική» προς τις οικογένειες, από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που δεν ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ενδεχομένως να ήθελαν να κάνουν κάτι άλλο με τις οικογένειές τους τα απογεύματα των Κυριακών;» διερωτήθηκε… φωναχτά ο Lemmers!