Red Bull: Οι 13 τρόποι που παρέβη το budget cap το 2021


Η FIA ανέφερε αναλυτικά τις 13 παραβιάσεις που έκανε η Red Bull στο budget cap το 2021.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 29/10/2022

Μετά από μία σειρά συζητήσεων και διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε FIA και Red Bull, η Ομοσπονδία έκανε γνωστή την ποινή που έδωσε στην ομάδα.

Πρόκειται για παράβαση ύψους 1,8 εκ. δολαρίων, με τη FIA να τονίζει πως η RB δεν έδρασε «κακόβουλα» με αυτή την υπέρβαση του χρηματικού ορίου.

Η τιμωρία αφορά πρόστιμο ύψους 7 εκ. δολαρίων, καθώς και μείωση του χρόνου που μπορεί να περάσει στην αεροδυναμική σήραγγα το 2023 κατά 10%.

Η ομάδα θα έχει ήδη μειωμένο χρόνο στο wind tunnel, όντας πρωταθλήτρια της φετινής σεζόν, με το νέο σύστημα που ισχύει ήδη από το 2021.

Αναλυτικά οι παραβιάσεις:

1. Υπερεκτιμημένες εξαιρούμενες δαπάνες σύμφωνα με το άρθρο 3.1 στοιχείο α) των δημοσιονομικών κανονισμών (σχετικά με τις υπηρεσίες εστίασης)

2. Δαπάνες σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφος 1 στοιχείο κγ) των δημοσιονομικών κανονισμών (σχετικά με το αντίτιμο και τις συναφείς εργοδοτικές εισφορές κοινωνικής ασφάλισης)

3. Κόστος σύμφωνα με το άρθρο 3.1 (η)(i) των Δημοσιονομικών Κανονισμών (σε σχέση με δραστηριότητες εκτός F1), καθώς αυτά τα κόστη είχαν ήδη αντισταθμιστεί στο Συνολικό Κόστος της Ομάδας Αναφοράς

4. Δαπάνες σύμφωνα με το άρθρο 3.1 στοιχείο ια) των δημοσιονομικών κανονισμών (σε σχέση με το μπόνους και τις συναφείς εργοδοτικές εισφορές κοινωνικής ασφάλισης)

5. Υποεκτίμηση των σχετικών δαπανών σε σχέση με κέρδος από διάθεση παγίων περιουσιακών στοιχείων λόγω μη πραγματοποίησης της απαραίτητης προσαρμογής προς τα πάνω.

6. Δαπάνες σύμφωνα με το άρθρο 3.1 στοιχείο ιζ) των δημοσιονομικών κανονισμών (σχετικά με τις εισφορές μαθητείας)

7. Δαπάνες σύμφωνα με το άρθρο 3.1(η)(ii)(i) των Δημοσιονομικών Κανονισμών (σχετικά με το αντίτιμο και τις συναφείς εργοδοτικές εισφορές κοινωνικής ασφάλισης)

8. Υποεκτίμηση των σχετικών δαπανών σε σχέση με τις διατάξεις που ορίζονται στο άρθρο 4.1 στοιχείο α) σημείο i) των δημοσιονομικών κανονισμών (σχετικά με το κόστος χρήσης των Μονάδων ισχύος)

9. Δαπάνες σύμφωνα με το άρθρο 3.1 στοιχείο η) σημείο i) των δημοσιονομικών κανονισμών (σχετικά με το αντίτιμο και τις συναφείς εργοδοτικές εισφορές κοινωνικής ασφάλισης)

10. Υποεκτίμηση των σχετικών δαπανών σε σχέση με τις διατάξεις που ορίζονται στο άρθρο 4.1 στοιχείο στ) σημείο i) στοιχείο Β) των δημοσιονομικών κανονισμών (σχετικά με τη χρήση αποθεμάτων)

11. Γραφικό σφάλμα όσον αφορά τον υπολογισμό της RBR ορισμένων δαπανών της Red Bull Powertrains Limited

12. Ορισμένα έξοδα ταξιδίου σύμφωνα με το άρθρο 3.1 στοιχείο ιη) των δημοσιονομικών κανονισμών

13. Κόστος συντήρησης σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφος 1 στοιχείο θ) των δημοσιονομικών κανονισμών