Ricciardo εναντίον Tsunoda σε μια ανεπανάληπτη θαλάσσια κόντρα (video)


Οι δύο πιλότοι της οικογένειας της Red Bull ρίχνονται σε μία μάχη εκτός πίστας, με έντονο το στοιχείο της θάαλσσαςη οποία έχει... θαλασσινό στοιχείο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 9/5/2023

Ο Daniel Ricciardo μπορεί να μην είναι πια μέρος του grid της Formula 1, όμως το ξεκίνημα του 2023 σηματοδότησε και την επανεκκίνηση της σχέσης του με την Red Bull, την ομάδα που του προσέφερε τις 7 από τις 8 νίκες του στη ναυαρχίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Από την άλλη, ο Yuki Tsunoda, ως οδηγός της AlphaTauri, βρίσκεται στην οικογένεια της Red Bull ενεργά, κι έτσι τον έχουμε δει αρκετά συχνά να παίρνει μέρος σε «μη-σοβαρούς αγώνες» όπως τους ονομάζει η ίδια η ομάδα. Ο Ιάπωνας οδηγός έχει τρέξει με buggy, αλλά και με την όπισθεν, κόντρα στον Max Verstappen, με το σκορ των δύο να είναι 1-1.

Τώρα, στα πλαίσια του Grand Prix Μαϊάμι, ο Tsunoda έχει νέο αντίπαλο, βουτώντας στη θάλασσα για να αναμετρηθεί με τον Ricciardo σε έναν αγώνα με... jet boats. Πρόκειται για έναν συνδυασμό μικρής βάρκας με jet ski, ο οποίος «κουβαλά» αυξημένα επίπεδα ισχύος και ταχύτητας.

Μπορεί τα πλεούμενα «τερατάκια» που κλήθηκαν οι δύο οδηγοί να οδηγήσουν να είναι μικρά στο μάτι, αφού έχουν μήκος μόλις 1,8 m, όμως φέρουν turbo jet κινητήρες χωρητικότητας 294cc που παράγουν ισχύ που αγγίζει τους 28 ίππους, με τα φρένα να λείπουν.

Ο αγώνας στην υδάτινη πίστα ξεκινά με μία χρονομετρημένη πρόκληση, όπου ο Tsunoda κατάφερε να καταγράψει τον ταχύτερο χρόνο, κερδίζοντας το προβάδισμα της pole position. Πιο συγκεκριμένα, κινήθηκε 9 sec ταχύτερα από τον Ricciardo, ο οποίος ολοκήρωσε τον γύρο του σε 49 sec.

Αμέσως μετά, οι δύο πιλότοι ρίχτηκαν στη μάχη του κυρίως αγώνα, με τον Tsunoda να σημειώνει την απόλυτη επίδοση, μεταφράζοντας την pole position σε νίκη, η οποία μάλιστα κρίθηκε στο photo finish. Επιστρέφοντας στο σκάφος - βάση, ο Ιάπωνας έλαβε το τρόπαιο της νίκης, με τον Ricciardo να τον χειροκροτεί.

Δείτε τον συναρπαστικό αγώνα: