Ricciardo: «Έχω αδυναμίες, αλλά δώσε μου το σωστό μονοθέσιο και θα κερδίσω!»


Ο Daniel Ricciardo μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα τελευταία δύο χρόνια στη McLaren, τονίζοντας τον διχασμό μέσα του για το πόσο ικανός είναι τελικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: McLAREN
  • 16/10/2022

Με την προοπτική να μην επιστρέψει ποτέ στη Formula 1 μετά το διάλειμμα ενός έτους που θα πάρει από το σπορ το 2023, ο Daniel Ricciardo έδωσε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο The Race, μιλώντας για την καριέρα του, τη διετία στη McLaren και τον εαυτό του.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα λέει για το κομμάτι της αυτοπεποίθησης, της πίστης στις ικανότητές του, που με τα χρόνια άρχισε να βλέπει διαφορετικά.

«Γνωρίζω πως δεν είμαι τέλειος,» δήλωσε σχετικά.

«Έχω αδυναμίες, και δυστυχώς αυτό το μονοθέσιο τις αποκάλυψε πλήρως. Οπότε, εκεί νιώθεις ταπεινός. Μπορώ ακόμα να δουλέψω πάνω σε ορισμένα πράγματα και να βελτιωθώ.

«Αλλά μετά υπάρχει και το γεμάτο αυτοπεποίθηση κομμάτι του εαυτού μου που λέει 'δώσε μου το σωστό μονοθέσιο και θα κερδίσω!'

«Από εκεί αντλώ όλη μου την αυτοπεποίθηση. Όταν μπω σε αυτό το μονοθέσιο, θα βρω τρόπο να κερδίσω.»

Και συνέχισε:

«Πάντα χρειάζεται αυτή η αυτοπεποίθηση, αλλιώς δεν ανήκεις εδώ, τόσο απλά.

«Αλλά με την ηλικία και την ωριμότητα που αυτή φέρνει αρχίζεις να γίνεσαι πιο ειλικρινής με τον εαυτό σου. Αν ήμουν τέλειος, θα είχα βρει τρόπο να το χειριστώ όλο αυτό.

«Δεν είναι ότι δεν θέλω να δουλέψω πάνω στις αδυναμίες μου! Αλλά δεν μπορώ να το σκέφτομαι αυτό για πολύ. Η λογική είναι να βρω το μονοθέσιο που θα αναδείξει τα ταλέντα μου, και θα βρω μετά τον τρόπο.»