Russell: Δεν θέλω να δώσω μάχη με τον Hamilton για την 5η θέση


Ο George Russell τονίζει πως δεν ενδιαφέρεται να παλέψει με τον Lewis Hamilton στην παρούσα φάση, καθώς ο στόχος είναι κοινός κι είναι η επαναφορά της Mercedes στην κορυφή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 15/4/2022

Η σεζόν έχει ξεκινήσει δύσκολα για τη Mercedes, η οποία έχει το τρίτο καλύτερο μονοθέσιο ως τώρα, αδυνατώντας να παλέψει για νίκες, μετά από οχτώ συνεχόμενα χρόνια γεμάτα επιτυχίες.

Τα προβλήματα αξιοπιστίας της Red Bull την έχουν φέρει στη 2η θέση της βαθμολογίας, όμως αγωνιστικά το χάσμα είναι μεγάλο, και δε φαίνεται πως μπορεί να καλυφθεί άμεσα.

Ο George Russell, στην πρώτη του πλήρη σεζόν με την ομάδα, έχει ξεκινήσει δυναμικά τη χρονιά, και με το βάθρο που πήρε στην Αυστραλία, βρίσκεται δεύτερος στην κατάταξη, πίσω από τον Charles Leclerc, ενώ έχει ήδη κερδίσει τον Lewis Hamilton στους δύο από τους τρεις πρώτους αγώνες.

Παρόλα αυτά, ο Βρετανός δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται να μπει σε μάχη με τον teammate του τώρα, καθώς στόχος είναι η βελτίωση της απόδοσης της W13:

«Αυτά τα μικρά πράγματα δεν μετράνε πολύ στο τέλος.

«Προφανώς, όλοι θέλουν να τερματίσουν μπροστά από τον teammate τους, αλλά εγώ κι ο Lewis δεν θέλουμε να παλεύουμε για τις θέσεις 5 και 6.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε για να μειώσουμε τη διαφορά. Οπότε δε με πειράζει αν βρίσκεται μπροστά μου, δεν υπάρχει πρόβλημα αν είμαι εγώ μπροστά του, δε μας νοιάζει αυτό στην παρούσα φάση.

«Έχουμε μεγαλύτερους στόχους. Και μακροπρόθεσμα θέλουμε να μειώσουμε τη διαφορά από τους μπροστά, γιατί είμαστε εδώ για να κερδίσουμε.»