Σαρωτικές αλλαγές στο format των αγώνων της F1 από το 2024!


Η Formula 1 βρίσκεται σε μια φάση συνεχιζόμενων αλλαγών, όπως αποδεικνύεται από τις διαδοχικές προτάσεις που γίνονται από τη Liberty Media, όσον αφορά τόσο στις αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς, όσο και στις αλλαγές στους αθλητικούς κανονισμούς. 

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/9/2022

Μόλις πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε από η επέκταση του αριθμού των αγώνων Sprint από τρεις σε έξι το 2023, με σκοπό να… ζωντανέψουν ακόμη περισσότερο τα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα.

Ωστόσο, η ίδια η μορφή του Σαββατοκύριακου με τους αγώνες Sprint, που εισήχθη για πρώτη φορά το 2021 και τροποποιήθηκε ήδη φέτος με διαφορετική κατανομή των βαθμών, θα μπορούσε να αναθεωρηθεί ξανά το 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γερμανία, η F1 εξετάζει το ενδεχόμενο να εισαγάγει διπλές κατατακτήριες δοκιμές. Η πρώτη περίοδος θα χρησιμοποιηθεί για να αποφασιστεί η σειρά εκκίνησης για τον αγώνα Sprint, ενώ η δεύτερη θα χρησιμοποιηθεί για να καθοριστεί η σειρά εκκίνησης για το κυριακάτικο Grand Prix.

Η πρώτη περίοδος κατατακτήριων δοκιμών θα διεξάγεται την Παρασκευή, μετά τις πρώτες ελεέυθερες δοκιμές, ενώ η δεύτερη θα πάρει τη θέση των τρίτων ελεύθερων το πρωί του Σαββάτου, πριν από τον αγώνα Sprint. Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι δύο κατατακτήριες δοκιμές θα έχουν την ίδια μορφή ή αν θα υπάρξουν περαιτέρω παρεμβάσεις.