Schumacher: «Δεν νομίζω ότι ο Ricciardo θα έχει άλλη ευκαιρία στη Formula 1»


Ο Γερμανός πρώην πιλότος δεν μπορεί να φανταστεί κάποιον τρόπο με τον οποίο ο Ricciardo θα μείνει στους αγώνες της F1 και το 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/8/2022

Η ανακοίνωση της συμφωνίας Aston Martin και Fernando Alonso για το 2023 τάραξε τα νερά στη Formula 1. Οι κραδασμοί της επιλογής-σοκ από την πλευρά του Ισπανού πιλότου, είναι ακόμα έντονοι και συμπαρασύρουν (τουλάχιστον) δύο οδηγούς και δύο ομάδες.

Η Alpine γνωστοποίησε πριν από μέρες επίσημα ότι ο μέχρι σήμερα δοκιμαστής της, Oscar Piastri, θα πάρει τη θέση του Ισπανού. Ωστόσο ο νεαρός πιλότος αρνήθηκε ότι έχει συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά και όλα δείχνουν ότι θα οδηγεί για τη McLaren, στη θέση του Daniel Ricciardo. Τον οποίο ο Ralf Schumacher βλέπει εκτός F1 το 2023.

«Προσωπικά, δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Ricciardo θα έχει άλλη ευκαιρία στη Formula 1», τόνισε ο 6 φορές νικητής Grand Prix Formula 1 μιλώντας στο Sky Sports Germany. Και πρόσθεσε: «Ωστόσο, δεν μπορώ να ξέρω τι επιλογή θα κάνει η Alpine για τον αντικαταστάτη του Alonso».

Η παραμονή του Αυστραλού πιλότου στη McLaren για τη νέα σεζόν έχει τεθεί σε αμφισβήτηση εδώ και αρκετό καιρό, με αφορμή τα φετινά του αποτελέσματα. O 33χρονος πιλότος είναι 12ος στη βαθμολογία των οδηγών με μόλις 19 βαθμούς, έχοντας συγκεντρώσει 57 λιγότερους από τον ομόσταβλό του, Lando Norris. Ο καλύτερος τερματισμός του φέτος είναι η 6η θέση που κατέλαβε στο Grand Prix της Αυστραλίας, στον 3ο αγώνα της χρονιάς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η McLaren τον έχει ήδη ενημερώσει ότι δεν τον υπολογίζει για του χρόνου και ότι βρίσκονται σε συζητήσεις για να σπάσει τον τελευταίο χρόνο του 3ετούς συμβολαίου που ξεκίνησε μαζί του το 2021. Ο διάδοχός του, ανεπίσημα πάντα, έχει βρεθεί στο όνομα του Oscar Piastri και ας έχει ανακοινώσει η Alpine ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του Alonso το 2023. Ο ίδιος έχει διαψεύσει ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο μαζί της και οι δύο πλευρές δεν αποκλείεται να καταλήξουν στα δικαστήρια, αν δεν υπάρξει συμβιβασμός.

Ο Ralf Schumacher, ωστόσο, έδωσε τις επιλογές του για την αναπλήρωση του κενού του Alonso, αφού άφησε εκτός «λίστας» τον Ricciardo: «Τα ονόματα υπάρχουν στο τραπέζι. Ο Mick (σ.σ. Schumacher) δεν έχει συμβόλαιο για τη νέα χρονιά και μπορεί να είναι υποψήφιος. Και έχει την ταχύτητα, όπως βλέπετε. Ο Nico Hulkenberg είναι επίσης μια επιλογή».

Ο Ralf Schumacher ρωτήθηκε και για τις εξελίξεις στην Alpine, παίρνοντας ξεκάθαρα το μέρος του Piastri. «Μου αρέσει ο Otmar (σ.σ. Szafnauer, επικεφαλής της Alpine), αλλά πιστεύω ότι ο ίδιος είναι απογοητευμένος με τον εαυτό του. Δεν πρόβλεψε την αποχώρηση του Alonso και δεν έχει plan B. Αυτό είναι ντροπιαστικό και δεν μπορεί να κατηγορεί κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό του. Ο Oscar (σ.σ. Piastri) δεν έκανε κανένα λάθος. Η Alpine θα έπρεπε να του γνωστοποιήσει νωρίτερα ότι βασίζεται σε αυτόν για το μέλλον. Είναι πρωταθλητής της Formula 3 την πρώτη του χρονιά (2020) και της Formula 2 (2021), άρα τι έπρεπε να περιμένει; Και εγώ θα έκανα το ίδιο στη θέση του αν είχα μια ανάλογη πρόταση. Χωρίς αμφιβολία, η McLaren είναι κορυφαία ομάδα και η κίνηση αυτή είναι εξαιρετική για την καριέρα του».