Σε δημοπρασία κράνη του Vettel και του Webber


Τα έσοδα της δημοπρασίας προσφέρονται στο ίδρυμα Wings for Life.

  • 7/12/2013

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχώρησαν ο Sebastian Vettel και ο Mark Webber. Αμφότεροι οι πιλότοι της Infiniti Red Bull Racing δώρισαν από ένα κράνος που χρησιμοποίησαν σε αγώνες που βρέθηκαν στο βάθρο μέσα στο 2013, ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα για τραυματισμούς νωτιαίου μυελού, Wings For Life. Τα κράνη θα δημοπρατηθούν στις 9 Δεκεμβρίου, στη δημοπρασία "Bonhams".

Ο Sebastian επέλεξε το κράνος που φορούσε στο Γερμανικό Grand Prix του 2013, που έλαβε χώρα στη πίστα του Nurburgring. Σε αυτό τον αξιομνημόνευτο αγώνα, ο Vettel πανηγύρισε τη πρώτη εντός έδρας νίκη του στη Formula 1!

Πήρε τα ηνία από τη πρώτη στροφή και ολοκλήρωσε τον αγώνα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δεδομένου πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής χρησιμοποιούσε φέτος διαφορετικό κράνος σε κάθε αγώνα, το συγκεκριμένο έχει τα χρώματα της σημαίας της Γερμανίας, μαύρο, κόκκινο και χρυσό, ενώ φέρει και την υπογραφή του.

Ο Mark Webber επέλεξε δύο κράνη, αμφότερα έχουν χρησιμοποιηθεί τη φετινή σεζόν: το ένα στο Ιταλικό Grand Prix της Monza όπου τερμάτισε τρίτος και ανέβηκε στο βάθρο και το άλλο στο Βελγικό Grand Prix του Spa όπου κατετάγη πέμπτος. Παράλληλα, ο Αυστραλός δώρισε και μία υπογεγραμμένη αγωνιστική στολή.

Φέτος ο Webber ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τη Formula 1 μετά από δώδεκα σεζόν συμμετοχής. Έκανε το ντεμπούτο του το 2002 με τη Minardi και αποτελεί μέλος της οικογένειας της Red Bull Racing από το 2007.

Τα παραπάνω θα πουληθούν στον καλύτερο πλειοδότη, στη δημοπρασία που παραδοσιακά διοργανώνει στο τέλος κάθε έτους ο οίκος Bonhams και αφορά αντικείμενα από τον κόσμο των αγώνων και της αυτοκίνησης. Οι πλειοδότες μπορούν να καταθέτουν τη προσφορά τους online, τηλεφωνικά ή φυσικά... αυτοπροσώπως στο χώρο της δημοπρασίας.

Όλα τα χρήματα από τη πώληση των προαναφερθέντων αντικειμένων, θα συνεισφέρουν άμεσα στη συνεχή έρευνα του ιδρύματος Wings For Life, με στόχο την εύρεση θεραπείας για τους τραυματισμούς νωτιαίου μυελού.

Τα λογότυπα του Wings For Life κοσμούν τα μονοθέσια της Red Bull Racing και τόσο οι δύο επίσημοι οδηγοί της, Sebastian Vettel και Mark Webber, όσο και ο βετεράνος της Formula 1, David Coulthard, αποτελούν πρεσβευτές του.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, σχολίασε: «Είναι ένα από τα αγαπημένα μου σχέδια κράνους αυτής της σεζόν και δεν χρειάζεται να αναφέρω πως ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ξεχωριστός για εμένα – η πρώτη νίκη στη πατρίδα μου. Όμως εκτός από τη συγκεκριμένη επιτυχία, πολλά για εμένα σημαίνει και το Wings For Life και είναι ευχαρίστησή μου να δωρίσω αυτό το υπογεγραμμένο και χρησιμοποιημένο κράνος για τη δημοπρασία. Ελπίζω να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για τις έρευνες του Wings For Life».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.wingsforlife.com και κάντε κλικ στην ενότητα "Latest". Αν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να πλειοδοτήσετε κι εσείς για τα παραπάνω αντικείμενα, επισκεφτείτε το www.bonhams.com, κάνοντας κλικ στην ενότητα "How to Buy".