Σε ηλικία 70 χρονών πέθανε ο Niki Lauda... (Video)


Ο θρύλος της Formula 1 και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής άφησε χθες την τελευταία του μορφή χτυπημένος από βαριάς μορφής γρίπη.

  • 21/5/2019

Ένας από του μεγαλύτερους πιλότους όλων των εποχών της Formula 1 δεν ζει πια ανάμεσά μας. Ο Niki Lauda που άφησε το δικό του στίγμα στη Formula 1, με την αποφασιστικότητά του και τις ομηρικές μάχες με τον James Hunt εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο κατά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο στην Αυστρία με βαριάς μορφής γρίπη.

Ο Niki Lauda αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και πέρσι έκανε μεταμόσχευση πνευμόνων.

Οι οικογένειά του που ήταν δίπλα του μέχρι το τέλος του εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε πως ο αγαπημένος μας Niki έφυγε εν ειρήνη, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. Τα μοναδικά του επιτεύγματα ως αθλητής και επιχειρηματίας, είναι και θα παραμείνουν αξέχαστα, όπως και η ακούραστη ζέστη του για δράση, η αμεσότητα και το θάρρος του. Αποτέλεσε πρότυπο για όλους μας και ήταν αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς. Θα μας λείψει».

Ο Lauda είχε κατακτήσει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα με την Ferrari (1975, 1977) και ένα με τη McLaren (1984), με το τραγικό ατύχημα του του 1976 να σημαδεύει κυριολεκτικά τη ζωή του.