Σε μονοθέσιο της McLaren επιστρέφει ο F. Alonso


Στην εξέλιξη του νέου μονοθεσίου της McLaren θα συμμετάσχει ο F. Alonso, ο οποίος έχει αναλάβει τον ρόλο του πρεσβευτή της βρετανικής ομάδας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/2/2019

Κομμάτι της εξέλιξης του νέου μονοθεσίου της McLaren θα αποτελέσει ο F. Alonso, ο οποίος αποχώρησε την περσινή σεζόν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, με σκοπό να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και τα Indy Cars.

Παρά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του, λοιπόν, ο Ισπανός θα βρεθεί στην πίστα της Βαρκελώνης ώστε να λάβει μέρος στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης που πραγματοποιούνται ενόψει της έναρξης του φετινού πρωταθλήματα στα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη McLaren, o Alonso θα συμμετάσχει σε δοκιμές εξέλιξης τόσο του φετινού μονοθεσίου όσο και εκείνου της επόμενης αγωνιστικής σεζόν, διαδραματίζοντας εκτός των άλλων και τον ρόλο του πρεσβευτή της βρετανικής ομάδας.

“Για κάθε αγωνιστική ομάδα, το να απολαμβάνει τη συμβολή κάποιου με την κλάση και την εμπειρία του Fernando έχει τεράστια αξία”, δήλωσε ο επικεφαλής της McLaren Racing Zak Brown.

Από τη δική του πλευρά, ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν δίστασε να εκφράσει τον ενθουσιασμό του με τον νέο ρόλο που έχει αναλάβει στη McLaren, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάδειξη νέων ταλέντων που θα εντάσσονται στο δυναμικό των Βρετανών.