Sebastian Vettel: «Η Formula 1 έχει να ανέβει Γολγοθά για να επιβιώσει»


Ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής θεωρεί πως έρχονται πολύ δύσκολα χρόνια για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

  • 4/9/2020

Η πανδημία του COVID-19 άλλαξε άρδην το σκηνικό στον παγκόσμιο αθλητισμό και δη στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με τις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες να υποχρεώνονται να αλλάξουν άρδην την θεώρησή της επί των ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Ακριβώς αυτές οι μεγάλες όσο και ξαφνικές αλλαγές είναι που καθιστούν αρκετά επιφυλακτικό τον Sebastian Vettel σε ό,τι αφορά στο μέλλον του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ.

«Εάν πριν από έναν χρόνο συζητούσαμε πως λίγους μήνες αργότερα θα συνέβαιναν όλα όσα συνέβησαν, ίσως και να μας κοίταζαν… περίεργα. Κι όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον» τόνισε ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Και προσέθεσε: «Θεωρώ ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία η Formula 1 έχει να ανέβει έναν Γολγοθά προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει και να συνεχίσει να προσελκύει το ενδιαφέρον των θεατών, αλλά και να εξάπτει τα συναισθήματα».

Σύμφωνα με τον πιλότο της Ferrari, «ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα και η Formula 1 καλείται να προσαρμοστεί σε αυτές τις αλλαγές. Θεωρώ ότι η Formula 1 πρέπει να αντιμετωπίσει συνολικά αυτές τις νέες καταστάσεις και να μην επικεντρωθεί αποκλειστικά στις αλλαγές στους κανονισμούς. Δεν μπορεί να συνεχίσει να κλείνει τα μάτια και να παραμένει σιωπηρή».