Sergio Perez: Έτσι προέκυψε το παρατσούκλι «Υπουργός Άμυνας»


Μετά την ολοκλήρωση της κορυφαίας σεζόν στην καριέρα του, ο Μεξικανός μιλάει για όλους και για όλα ενώ αποκαλύπτει πως αντί για το Υπουργείο Άμυνας θα προτιμούσε ένα άλλο.  

  • 8/12/2022

Λίγο μετά το κλείσιμο της κορυφαίας σεζόν στην καριέρα του, ο Sergio Perez έδωσε μια χαλαρή συνέντευξη στη Red Bull. Προφανώς η διάθεσή του ήταν στα καλύτερά της αφού ο Μεξικανός από εκεί που βρέθηκε κοντά στην έξοδο από το σπορ, κατάφερε να ανακάμψει και να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν με τις περισσότερες νίκες (2), pole (1), βάθρα (12), ταχύτερους γύρους (3) και βαθμούς (305) από κάθε άλλη χρονιά στην καριέρα του. Όλα αυτά τον οδήγησαν για πρώτη φορά στην 3η  θέση του πρωταθλήματος, χάνοντας τη 2η από τον Charles Leclerc μόλις για 3 βαθμούς.

«Όταν βρεθείς με το ένα πόδι εκτός του σπορ, μόνο τότε αντιλαμβάνεσαι πόσο δύσκολο είναι να υπάρξουν ευκαιρίες και πως όλο αυτό θα τελειώσει μία ημέρα», λέει o Perez. «Το αντιλαμβάνεσαι καλύτερα απ’ ότι έως τότε. Σε κάνει να απολαμβάνεις περισσότερο ό,τι κάνεις, διότι σου επιτρέπει να συνειδητοποιήσεις πόσο δύσκολες ήταν οι στιγμές που είχαν προηγηθεί. Σε κάνει να το απολαμβάνεις στο έπακρο».

«Η ομάδα μας είναι πολύ δυνατή, σε κάθε τομέα. Έχει εξαιρετικούς ανθρώπους και όλοι δουλεύουν έχοντας τον ίδιο στόχο. Η νοοτροπία όλων… αφορά αποκλειστικά τη νίκη, τη σκληρή δουλειά για την επίτευξη του επόμενου στόχου κι αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό».

Όταν ρωτήθηκε γιατί τα δικά του αποτελέσματα βελτιώθηκαν σε μία χρονική περίοδο όπου πολλοί οδηγοί έχασαν τη δυναμική τους, ο Pérez δυσκολεύτηκε να εστιάσει σε έναν μόνο παράγοντα. «Σε γενικές γραμμές ήταν μία καλή σεζόν. Υστερούσα λίγο σε σταθερότητα γιατί θα ήθελα να είμαι στη μάχη για τον τίτλο – όμως συνολικά, ήταν μία πολύ καλή σεζόν για την ομάδα».

Τι άλλαξε εκτός από τα αποτελέσματά του; Σίγουρα η δημοτικότητά του που εκτοξεύτηκε στον ουρανό. Στο Mexico City Grand Prix, του περασμένου Οκτωβρίου, το πρόσωπο του Checo βρισκόταν σε κάθε τηλεοπτική διαφήμιση, σε κάθε διαφημιστική πινακίδα και ήταν αυτός ο λόγος που περισσότεροι από 395.000 θεατές κατέκλυσαν το Autodromo Hermanos Rodriguez, μετατρέποντάς το σε μία τριήμερη φιέστα.

Επιπρόσθετα, έχει αποκτήσει διάφορα παρατσούκλια στα χρόνια του με την ομάδα, με το πιο γνωστό αυτό του «Υπουργού Άμυνας», μετά τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε βοηθώντας τον Verstappen στον «τελικό» του Abu Dhabi, που έκρινε και τη μάχη με τον Lewis Hamilton της Mercedes με φόντο τον τίτλο του 2021.

«Θα προτιμούσα το “Υπουργός Επιθέσεων», λέει γελώντας ο Perez. «Νιώθω πως είμαι δίκαιος οδηγός – είμαι πολύ επιθετικός στην πίστα αλλά πάντα χαρίζω χώρο στον αντίπαλο, θεωρώ πως είμαι κάποιος με τον οποίο μπορείς να εμπλακείς σε δίκαιη μάχη κι αυτό είναι κάτι που το ευχαριστιέμαι. Δεν υπάρχουν πολλοί οδηγοί εκεί έξω με τους οποίους να μπορείς να μάχεσαι ρόδα με ρόδα, δίχως προβλήματα».

Όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις των συμπατριωτών του, ειδικά απ’ όταν βρέθηκε σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, ο Perez δυσκολεύτηκε να βρει λόγια να περιγράψει τι σημαίνει όλο αυτό για εκείνον. «Η υποστήριξη που λαμβάνω είναι… σουρεαλιστική. Η υποστήριξη από την πατρίδα μου είναι απίστευτη. Είναι τεράστια και με κάνει πανευτυχή».