Silverstone Τεστ - 1η μέρα: Alonso στην κορυφή


Ο Fernando Alonso finished βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης την πρώτη μέρα των δοκιμών στο Silverstone καθώς η βροχή που έπεσε το μεσημέρι δεν επέτρεψε να γίνει κάτι ουσιαστικό το απόγευμα. 

  • 12/7/2016

Ο Fernando Alonso finished βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης την πρώτη μέρα των δοκιμών στο Silverstone καθώς η βροχή που έπεσε το μεσημέρι δεν επέτρεψε να γίνει κάτι ουσιαστικό το απόγευμα. 

Ο Alonso σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:31.290 το πρωί της Τρίτης με την McLaren να φοράει τα super-soft της Pirelli. Ο χρόνος του ήταν καλύτερος κατά 0.5 s από αυτόν που σημείωσε στις κατατακτήριες το περασμένο Σάββατο στην πίστα της Μεγάλης Βρετανίας. Ο πιλότος της McLaren συνέχισε να είναι δραστήριος και το απόγευμα παρά την βροχή και συμπλήρωσε άλλους 50 γύρους στο βρεγμένο. 

Ο οδηγός του DTM Esteban Ocon ήταν ο πιο δραστήριος την πρώτη μέρα των δοκιμών και συμπλήρωσε 123 γύρους τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα. Ο χρόνος του με την W07 ήταν 1.5 s χειρότερος από την κορυφή της κατάταξης, αλλά η Mercedes είχε πρόγραμμα δοκιμών μόνο με τη μεσαία γόμα της Pirelli. Ο Ocon θα συνεχίσει τις δοκιμές με την Mercedes και την δεύτερη μέρα ούτως ώστε να μπορέσει να είναι σύμφωνος με τους κανόνες για τους νέους οδηγούς (που έχουν λιγότερους από 3 αγώνες εμπειρία), οι οποίοι ορίζουν ότι θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον στις δύο από τις τέσσερις ημέρες των εντός σεζόν τεστ. 

Ο Alex Lynn πέτυχε τον 3ο ταχύτερο χρόνο με την Williams, και ήταν κατά 1.6 s πιο αργός από τον Ocon. Ο οδηγός της Williams έκανε το πρωί ένα πρόγραμμα 38 γύρων στο στεγνό και στο βρεγμένο έκανε αλλους 16. Την Τετάρτη τις δοκιμές θα συνεχίσει ο Valtteri Bottas.

Ο οδηγός του Ferrari Academy, Charles Leclerc, ήταν στην 4η θέση της κατάταξης και έκανε το ντεμπούτο ου με την ιταλική ομάδα. Μετά από 25 γύρους στο FP1 με την Haas την Παρασκευή, ο Leclerc συμπλήρωσε 19 γύρους στην πίστα του Silverstone το πρωί, ενώ το απόγευμα έκανε άλλους δύο γύρους στο βρεγμένο. Ο Kimi Raikkonen θα είναι στο τιμόνι της SF16-H την Τετάρτη.

Ο Nikita Mazepin έκανε το ντεμπούτο του με την Force India, συμπλήρωσε 35 γύρους το πρωί αλλά το απόγευμα δεν τα ήταν και πολύ καλά τα πράγματα γι' αυτόν στο βρεγμένο. Ο Carlos Sainz με την Toro Rosso συμπλήρωσε 91 γύρους Ο Ισπανός πήρε την 6η θέση και ήταν 3.3 s πιο αργός από τον Alonso. Το ντεμπούτο του με την Haas έκανε ο Santino Ferrucci. Ο 18χρονος αμερικανός έκανε 55 γύρους και βρέθηκε στην 7η θέση. 

Στην 8η θέση ήταν ο Pascal Wehrlein, αλλά ο πιλότος της Manor οδήγησε την Mercedes W05, του 2014, καθώς η γερμανική ομάδα έκανε δοκιμές για λογαριασμό της Pirelli σήμερα. Με σημαντικές διαφορές στη δομή του τα ελαστικά της Pirelli δεν είχαν διαφορές στις διαστάσεις. Ο Rio Haryanto από την άλλη δοκίμασε κάποια νέα εξαρτήματα για τη Manor, ενώ ο Sergey Sirotkin δούλεψε για τη Renault, κάνοντας 48 γύρους, σημειώνοντας τον προτελευταίο χρόνο. Στη τελευταία θέση βρέθηκε ο Γάλλος Pierre Gasly που συμπλήρωσε γύρους με την Red Bull. Δοκίμασε μάλιστα και την «Halo» προστασία στην RB12.