Σκέφτηκε να σταματήσει ο Hamilton!


Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρέθηκε πολύ κοντά στο να διακόψει για έναν χρόνο την καριέρα του, όμως δεν το έπραξε για να μην μείνει πίσω από τις εξελίξεις που τρέχουν…

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/5/2020

Η πίεση που αισθάνεται ένας πιλότος της Formula 1 είναι μερικές φορές αφόρητη. Ακόμα κι ένας άνθρωπος όπως ο Lewis Hamilton, ο οποίος δίνει μεγάλη έμφαση στο να βρίσκει χρόνο για τον εαυτό του, πολλές φορές φτάνει στο όριο της αντοχής του.

Κάπως έτσι αισθάνθηκε κάποιες στιγμές στην καριέρα του ο εξάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι της Mercedes στο Youtube παραδέχθηκε πως «υπήρξαν αρκετές στιγμές κατά τη διάρκεια των περασμένων πέντε ετών, που σκέφτηκα πως θα ήταν καλό να κάνω μία διακοπή ενός έτους τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό μου».

Ο Hamilton, ωστόσο, παραδέχθηκε πως «δεν μπορείς να ξεφύγεις απ’ όλο αυτό. Ειδικά όταν βρίσκεσαι στο απόγειο της καριέρας σου. Εάν  μείνεις εκτός για έναν χρόνο, η τεχνολογία κινείται τόσο γρήγορα, οπότε υπάρχει ο κίνδυνος να χάσεις τις εξελίξεις. Πρέπει να παρακολουθείς καθημερινά την εξέλιξη του μονοθεσίου στην πράξη».

Ο Βρετανός, πάντως, αντιμετωπίζει τη φετινή σεζόν ως «μισή διακοπή», καθώς είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί αρκετά και να κάνει πράγματα που του αρέσουν, βγάζοντας από το μυαλό του τις «τοξικές» καταστάσεις που καταστρέφουν την καθημερινότητα.

«Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά. Κάποιες ημέρες το καταφέρνω, άλλες όχι. Όμως το βασικό είναι να παραμείνεις επικεντρωμένος στον στόχο σου και να δεις τι είναι αυτό που σε κάνει χαρούμενο», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το πώς πέρασε τον καιρό του κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αποκάλυψε πως «αποφάσισα να κάνω διαδικτυακά μαθήματα γαλλικών. Στο σχολείο ήμουν πολύ καλός στα γαλλικά, όμως μετά τα άφησα. Επειδή στην πραγματικότητα δεν μιλάω κάποια ξένη γλώσσα, ήθελα να μάθη καλά γαλλικά. Και καθημερινά παρακολουθώ ένα ημίωρο μάθημα».