Σοβαρό θέμα με τη συμμετοχή του Mazepin στη Formula 1!


Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για τον νεαρό Ρώσο πιλότο της Haas, ο οποίος έπειτα από το σκάνδαλο που προκάλεσε τον περασμένο Δεκέμβριο, αντιμετωπίζει νέο πρόβλημα!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/1/2021

Τον περασμένο Δεκέμβριο το CAS αποφάσισε την απαγόρευση της συμμετοχής της Ρωσίας σε αθλητικά γεγονότα για την προσεχή διετία, εξαιτίας της γνωστής υπόθεσης ντόπινγκ που εκκρεμούσε.

Η συγκεκριμένη απόφαση επηρεάζει σημαντικά την περίπτωση του Mazepin, ο οποίος δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ως Ρώσος πιλότος!

Τι μπορεί να κάνει ο Mazepin; Να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων συμπατριωτών του αθλητών κι αθλητριών, οι οποίοι συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις ως «ουδέτεροι» (neutral).

Πρόσφατο παράδειγμα ήταν αυτό του NIkolay Gryazin, ο οποίος συμμετείχε στο Ράλι Μόντε Κάρλο ως «neutral» οδηγός, κι όχι υπό τη ρωσική σημαία. Ο Mazepin μπορεί να αγωνιστεί υπό τη σημαία της ρωσικής ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, όμως και πάλι ενδέχεται να προκύψει θέμα… εθνικού ύμνου!

Πόσο πιθανό είναι να κερδίσει ο νεαρός πιλότος της Haas και να χρειαστεί να υπάρξει ανάκρουση του ρωσικού εθνικού ύμνου; Εξαιρετικά απίθανο, όμως στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ!