Στα 145 εκατ. δολάρια το μπάτζετ των ομάδων της Formula 1 το 2021 (video)


Το περιβόητο cost cap που είχε αποφασιστεί να εφαρμοστεί από το 2021 στη Formula 1 με «ταβάνι» τα 175 εκατ. δολάρια, μειώνεται κατά 30 εκατ. δολάρια, προκειμένου να «αντέξουν» οι ομάδες

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/5/2020

Η πανδημία του κορωνοϊου έχει πλήξει ιδιαίτερα τις ομάδες της Formula 1 και ειδικά τις μικρομεσαίες, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ακριβώς αυτό ήταν το αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στον πρόεδρο της FIA, Jean Todt και τον πρόεδρο της Liberty Media, Chase Carey αλλά και τον Ross Brawn. Οι τρεις άνδρες συμμετείχαν το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεδιάσκεψη με θέμα τα οικονομικά της Formula 1. Μια συνάντηση από την οποία προέκυψαν πολλές ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Η πρώτη, η οποία αφορά άμεσα τις ομάδες είναι η μείωση του cost cap από τα 175 στα 145 εκατομμύρια δολάρια. Παρότι οι αλλαγές των κανονισμών μεταφέρθηκαν ήδη για το 2022, το cost cap παρέμεινε, όμως ακόμα και τα 175 εκατομμύρια ήταν ένα αρκετά μεγάλο ποσό για κάποιες ομάδες.

Έτσι η «τριανδρία» αποφάσισε τη μείωση αυτή του ποσού κατά 30 εκατ. δολάρια για το 2021, κάτι που αναμένεται να κοινοποιηθεί εντός των επομένων ωρών στις 10 ομάδες του grid. Βέβαια αυτή η εξέλιξη δεν θα… αρέσει ιδιαίτερα στους «μεγάλους», οι οποίοι ήδη αντιδρούσαν έντονα για τα 175 εκατ.

Παράλληλα, η πλευρά της Liberty Media δεσμεύτηκε να ενισχύσει χρηματικά τις ομάδες που έχουν ανάγκη. Γι’ αυτόν τον σκοπό θα προσφέρει το ποσόν των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξάνοντας τα έπαθλα των ομάδων, με απώτερο στόχο να κρατηθούν «ζωντανοί» ειδικά όσοι βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής.

Ας θυμηθούμε, επί τη ευκαιρία, πως θα διαμορφωνόταν το cost cap το 2021 με το «ταβάνι» των 175 εκατομμυρίων δολαρίων…