Στη ΜΕΘ ο Albon μετά την αφαίρεση της σκωλικοειδίτιδας - Παίρνει εξιτήριο


Η εγχείριση αφαίρεσης της σκωλικοειδίτδας του Alex Albon πήρε προσωρινά δυσάρεστη τροπή, με τον οδηγό της Williams να ταλαιπωρείται με επιπλοκές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: WILLIAMS MEDIA
  • 12/9/2022

Το πρωί του Σαββάτου στο Ιταλικό GP, ο Alex Albon τέθηκε εκτός μάχης όταν διαγνώσθηκε με σκωλικοειδίτιδα, που έπρεπε άμεσα να χειρουργηθεί.

Ο Ταϋλανδός οδηγός αντικαταστάθηκε από τον Nyck de Vries, που πήρε και τους πρώτους του βαθμούς για την ομάδα, στο ντεμπούτο του στη Formula 1.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν κύλησαν το ίδιο απροβλημάτιστα για τον Albon, που έπρεπε να μπει στη ΜΕΘ για να ανταπεξέλθει από επιπλοκή μετά το χειρουργείο.

Ευτυχώς την ξεπέρασε γρήγορα και αναμένεται την Τρίτη 13/9 να πάρει εξιτήριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Williams:

«Μετά τη διάγνωση της σκωληκοειδίτιδας του Alex Albon το πρωί του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου, εισήχθη στο νοσοκομείο San Gerardo για θεραπεία. Το μεσημέρι του Σαββάτου υποβλήθηκε σε επιτυχή λαπαροσκοπική επέμβαση.

«Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο Alex υπέφερε από απροσδόκητες μετεγχειρητικές επιπλοκές αναισθησίας που οδήγησαν σε αναπνευστική ανεπάρκεια, μια γνωστή αλλά ασυνήθιστη επιπλοκή. Επαναδιασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην εντατική για υποστήριξη.

«Έκανε εξαιρετική πρόοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας και μπόρεσε να αφαιρεθεί από τον μηχανικό αναπνευστήρα χθες το πρωί. Πλέον έχει μεταφερθεί σε γενικό θάλαμο και αναμένεται να επιστρέψει σπίτι του αύριο. Δεν υπήρχαν άλλες επιπλοκές.

«Η πλήρης εστίαση του Alex είναι στην αποκατάσταση και την προετοιμασία ενόψει του Grand Prix της Σιγκαπούρης αργότερα αυτόν τον μήνα.

«Ο Alex θα ήθελε να ευχαριστήσει την εξαιρετική φροντίδα και υποστήριξη που έλαβε, μεταξύ άλλων από τις ομάδες νοσηλευτικής, αναισθητικής και ΜΕΘ στο Osperdale San Gerardo – ASST Monza, την ιατρική ομάδα της FIA, τον Performance Coach του Patrick Harding, την ομάδα Williams Racing και τον Dr Luke Bennett από την HINTSA Performance.»