Στην Αφρική επιστρέφει η Formula 1


Ο S. Domenicali, το νέο «αφεντικό» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 προανήγγειλε την επιστροφή του θεσμού στην αφρικανική ήπειρο μέσα στην επόμενη πενταετία.

  • 14/4/2021

Μπορεί το όνειρο της διεξαγωγής ενός Grand Prix στη χώρα μας να απομακρύνεται κάθε ημέρα που περνά δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο και για τη… γειτονική Αφρική, η οποία διεκδικεί με αξιώσεις την επιστροφή της στον θεσμό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του νέου «αφεντικού» της Formula 1, S. Domenicali, η αφρικανική ήπειρο πρόκειται να επιστρέψει στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Αν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις-προβλέψεις του Ιταλού, τότε οι Αφρικανοί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και πάλι από κοντά το υπερθέαμα ενός αγώνα της Formula 1 σχεδόν τριάντα χρόνια μετά από την τελευταία φορά που η πίστα Kyalami της Νοτίου Αφρικής, φιλοξένησε για τελευταία φορά ένα Grand Prix.

Αυτό που δεν πρόκειται να δούμε σύμφωνα με τον Domenicali είναι οι διήμεροι αγώνες, ο Ιταλός εξέφρασε την ελπίδα του για την είσοδο μια γυναίκας πιλότου στο ρόστερ των ομάδων, όπως άλλωστε και για τον μηδενισμό του ανθρακικού αποτυπώματος του πρωταθλήματος μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.