Στην Ιταλία η ανακοίνωση Russell - Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Raikkonen


Στο πλαίσιο του Ιταλικού GP αναμένεται να ανακοινωθεί η μεταγραφή του George Russell στη Mercedes, όπως κι η αποχώρηση του Kimi Raikkonen από τη Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 30/8/2021

Το τριήμερο 10-12 Σεπτεμβρίου αναμένεται γεμάτο εξελίξεις.

Κι αυτό, γιατί στο πλαίσιο του Grand Prix Ιταλίας, που θα διεξαχθεί εκείνο το Σαββατοκύριακο, θα σηματοδοτηθεί το τέλος μίας εποχής και την αρχή μίας νέας.

Ρεπορτάζ που είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το Car and Driver Ελλάδας, αναφέρει πως ο Valtteri Bottas θα ανακοινωθεί ως ο νέος οδηγός της Alfa Romeo, στον «εντός έδρας» αγώνα της.

Αυτή η ανακοίνωση θα ανοίξει τον δρόμο για την αντίστοιχη από την πλευρά της Mercedes, που θα επιβεβαιώνει την μεταγραφή του George Russell στο Brackley, για ένα συμβόλαιο 3ετούς διάρκειας και υψηλών αποδοχών.

Στην Alfa Romeo, ο Bottas θα καλύψει το κενό του συμπατριώτη του, Kimi Raikkonen.

Ο πρωταθλητής του 2007, που παραμένει κι ο τελευταίος της Ferrari μέχρι και σήμερα, θα κρεμάσει τα γάντια του με το τέλος του 2021, μετά από μία 20ετία στη Formula 1, με μόνο διάλειμμα τη διετία 2010-2011. Αυτό μεταδίδει το πάντα αξιόπιστο γαλλικό Canal .

Για την θέση του Russell στη Williams, ο αντικαταστάτης παραμένει άγνωστος. Προτεραιότητα στην παρούσα φάση έχει ο Nyck de Vries, που έγινε πρωταθλητής με τη Mercedes στη Formula E, και φυσικά είναι ο πρωταθλητής της Formula 2 από το 2019.

Έχει ακουστεί έντονα και το όνομα του Nico Hulkenberg, που όμως συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες.