Στις 3 Φεβρουαρίου το πόρισμα της FIA για τον τελικό του Άμπου Ντάμπι


Η FIA θέλει να έχει το πόρισμά της έτοιμο για τα όσα έγιναν στο Άμπου Ντάμπι ως τις 3 Φεβρουαρίου, όταν και θα συνεδριάσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 12/1/2022

Η FIA έχει ανοίξει από τα μέσα Δεκεμβρίου έρευνα για όσα έγιναν στον τελικό του Άμπου Ντάμπι, και όλοι αναμένουν με αγωνία το πόρισμά της.

Δημοσιεύματα του εξωτερικού, μεταξύ άλλων και του RacingNews365.com, αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Mohammed Ben Sulayem, έχει αναλάβει προσωπικά να διευθύνει τις εργασίες της έρευνας, και ζητά να έχει ολοκληρωθεί ως τις 3 Φεβρουαρίου, όταν και συνεδριάζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για πρώτη φορά μέσα στο 2022.

Σε αυτό το ζήτημα υπάρχει -σύμφωνα με ορισμένα Βρετανικά μέσα- και το ενδεχόμενο αποχώρησης του Lewis Hamilton.

Ρεπορτάζ του BBC αναφέρει πως άνθρωποι κοντά στον 7κις πρωταθλητή δηλώνουν πως είναι τελείως απογοητευμένος από το πώς χειρίστηκε η αρχή του σπορ τον τελικό και τις μετέπειτα κινήσεις της, ενώ περιμένει το πόρισμα της έρευνας για να αποφασίσει για το μέλλον του.

Επιπλέον, γίνεται λόγος για καρατόμηση του Michael Masi και Νικόλα Τομπάζη κατ'απαίτηση της Mercedes, ως μέρος της συμφωνίας της με την Ομοσπονδία για να μην προχωρήσει με την έφεση μετά το πέρας του τελικού.

Τίποτα δεν έχει γίνει επίσημο, πάντως, ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή εξελίξεων.