Στο ήμισυ η διαφορά πρώτου και τελευταίου μονοθέσιου το 2022


Ο τεχνικός επικεφαλής της FIA για τους αγώνες μονοθέσιων, Νικόλας Τομπάζης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η απόσταση πρώτου και τελευταίου το 2022 θα είναι η μισή από αυτήν του 2021.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 3/1/2022

Το 2022 ήρθε με μεγάλες προσδοκίες για τη Formula 1. Οι ριζικές αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς υπόσχονται σύγκλιση των δυνάμεων και αύξηση του θεάματος, έχοντας θέσει τον πήχη ψηλά.

Μιλώντας στο Auto Motor und Sport, ο Νικόλας Τομπάζης, ο οποίος υπήρξε ένας εκ των εμπνευστών των νέων κανονισμών, τόνισε ότι πέραν της αύξησης των πιθανοτήτων για προσπέρασμα, θα υπάρξει και μείωση της απόστασης του ταχύτερου από το πιο αργό μονοθέσιο:

«Είναι δύσκολο να φανταστούμε πώς θα μπορούσαμε να φτάσουμε την ταχύτητα των μονοθέσιων της περασμένης σεζόν στην πρώτη χρονιά της νέας γενιάς. Αλλά είναι σημαντικό να πετύχουμε τους δύο βασικούς στόχους που θέσαμε εξ αρχής: να μειωθούν οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες και να είναι πιο εύκολο να ακολουθείς το προπορευόμενο μονοθέσιο.

«Αυτή τη στιγμή, τρία δευτερόλεπτα χωρίζουν τον πρώτο από τον τελευταίο. Ευελπιστούμε ως το τέλος του 2022 αυτή η διαφορά να έχει πέσει στο 1,5 δευτερόλεπτο.»

Ο Έλληνας μηχανικός ανέφερε, πάντως, πως αν χρειαστεί, θα γίνουν αλλαγές ακόμα και μεσούσης της σεζόν:

«Περιμένω να γίνουν αλλαγές μέσα στη διάρκεια της χρονιάς, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως θέλουμε.»