Στο «σφυρί» η Jordan 191 του Michael Schumacher - Τι ποσό αναμένεται να «πιάσει»


Η Jordan 191 με το σασί νο. 5 με την οποία έκανε ντεμπούτο ο Michael Schumacher βγαίνει σε δημοπρασία για ένα αρκετά υψηλό ποσό. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: HAAS
  • 19/1/2023

Η εμβληματική καριέρα του Michael Schumacher ξεκίνησε το 1991 στο Βελγικό Grand Prix, με την Jordan 191.

Πρόκειται για το σασί νο.6, ένα από τα τρία που είχε φέρει η ιρλανδική ομάδα στον αγώνα τότε, και θα τεθεί σε δημοπρασία στις 2 Φεβρουαρίου στο site Speedmasters.com.

Είναι το ίδιο μονοθέσιο που οδήγησε ο γιος του 7κις πρωταθλητή, Mick, τον Ιούλιο του 2021.

Είχε ήδη πωληθεί μία φορά για 1,25 εκ. λίρες, αλλά περιήλθε ξανά στην ιδιοκτησία του βρετανικού οίκου, και ψάχνει να αποσπάσει ένα ποσό της τάξης των 1,75 εκ. λιρών αυτή τη φορά.

Με αυτό το αγωνιστικό, ο Schumacher κατετάγη 7ος για τον μεγάλο αγώνα, αλλά εγκατάλειψε σύντομα με πρόβλημα στον συμπλέκτη. Από τον επόμενο αγώνα, είχε ήδη αλλάξει ομάδα, υπογράφοντας με την Benetton.

Για την 191, ο Eddie Jordan είχε δηλώσει πως «ήταν ένα πολύ ευκολοδήγητο μονοθέσιο, πολύ καλό και γρήγορο εξ αρχής», καθιστώντας το ένα εξαιρετικό όχημα για το αγωνιστικό ντεμπούτο ενός νεαρού οδηγού.

Κάπως έτσι, η Jordan 191, που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε περάσει στην ανωνυμία, πέρασε στην ιστορία κι απέκτησε θρυλικό στάτους.