Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων η ασφάλεια στη Formula 1 (vid)


Εκτενής συζήτηση ανάμεσα στον Michael Masi και τους εκπροσώπους της Ένωσης Πιλότων Formula 1.

  • 4/10/2020

Σημαντική, θεωρούν οι πιλότοι της Formula 1, την πρόοδο που υπήρξε στις συζητήσεις με τον Michael Masi, αναφορικά με τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας στις επανεκκινήσεις ή συνεχίσεις των αγώνων που διακόπτονται είτε με κόκκινη σημαία, είτε με το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Οι πιλότοι είχαν επαφές με τον Masi στο περιθώριο του ρωσικού γκραν πρι, εκφράζοντας τις απόψεις τους για το συμβάν του Μουτζέλο, όπου λόγω κακής εκτίμησης της κατάστασης από κάποιους οδηγούς, υπήρξε μεγάλο συμβάν με τέσσερις εγκαταλείψεις στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού.

Η Ένωση των Πιλότων της Formula 1 (GPDA), είχε στείλει επιστολή προς τον Masi, δηλώνοντας ότι τα μέλη της ήταν πρόθυμα να συνεργαστούν μαζί του για να αποτρέψουν την επανάληψη ανάλογου ατυχήματος στο μέλλον.

«Νιώθω ότι έχουμε αντιμετωπίσει τα κύρια σημεία και όλα τα πράγματα για τα οποία έπρεπε να συζητήσουμε και να διευκρινίσουμε, μαζί με άλλους οδηγούς και την FIA. Και νομίζω ότι έχουμε καταλήξει σε πολύ καλά συμπεράσματα. Η FIA και οι οδηγοί θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα επαναλάβουμε την ίδια κατάσταση ξανά. Γι 'αυτό είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένος με τη συνομιλία που είχαμε όλοι και τα συμπεράσματα που βγάλαμε», τόνισε ο Carlos Sainz.

Και προσέθεσε: «Ήταν λοιπόν μια πολύ ειδική περίπτωση το Μουτζέλο. Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο σενάριο, στο οποίο νιώθω ότι όλοι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει καλύτερη δουλειά. Όλοι συνειδητοποιούμε πόσο επικίνδυνη ήταν η κατάσταση και είμαι βέβαιος ότι όλοι θα προσπαθήσουν και θα βεβαιωθούν ότι δεν θα το κάνει». επαναλάβετε ξανά. "

Ο Pierre Gasly, από την πλευρά του συμφώνησε πως «είναι κάτι που συζητούσαμε για αρκετό καιρό. Νομίζω ότι έχουν ακουστεί όλες οι απόψεις. Νομίζω ότι γνωρίζουμε ότι στο Μουτζέλο βιώσαμε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Και πιθανότατα τα πράγματα θα είναι ελαφρώς διαφορετικά αν βρεθούμε και πάλι στην ίδια πίστα. Αλλά νομίζω ότι όλοι καταλάβαιναν σχεδόν τι συνέβη. Και από την πλευρά μου, είμαι καλά με αυτό που συζητήθηκε».