Τεστ με τρεις οδηγούς για την Alpine - Πιθανή η επιλογή Vettel


Η Alpine θα οργανώσει ένα ιδιωτικό τεστ με τρεις οδηγούς για να αποφασίσει ποιος θα βρεθεί στο πλάι του Esteban Ocon το 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: ALPINE
  • 14/9/2022

Με την αποχώρηση του Fernando Alonso από την Alpine, και την δικαστική ήττα της ομάδας για τις υπηρεσίες του Oscar Piastri, τον οποίον έχασε από τη McLaren, η γαλλική ομάδα εξετάζει τις επιλογές της για το 2023.

Το τεστ που θα διεξαχθεί μερικές μέρες πριν το GP Σιγκαπούρης στο Hungaroring με την A521 θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Αν και εκπρόσωπος της Alpine δεν θα ανέφερε ακριβείς ημερομηνίες για το τεστ ή ποιοι οδηγοί θα συμμετάσχουν σε αυτό, ρεπορτάζ του RacingNews365.com αναφέρει πως θα οδηγήσουν τέσσερις οδηγοί: Nyck de Vries, Jack Doohan και Mick Schumacher.

Η περίπτωση Vettel

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Γερμανός 4κις πρωταθλητής είναι στα υπόψη της ομάδας του Enstone για το 2023.

Εκείνος ξεκίνησε αυτό το μεταγραφικό ντόμινο, όταν στα τέλη Ιουλίου αποκάλυπτε πως πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση με το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, μιλώντας στο Ιταλικό GP, ο Vettel ανέφερε πως «θα δούμε αν μπορεί να γίνει κάτι, εφόσον υπάρξει μία σχετική πρόταση,» δίνοντας το στίγμα πως, αν αυτό που του δίνει η Alpine είναι αρκετά δελεαστικό, δεν αποκλείεται να αλλάξει την απόφασή του και να παραμείνει στην F1.

Άλλωστε, έχει στενές σχέσεις με τον νυν CEO του Groupe Renault, Luca de Meo, καθώς ο Ιταλός κατείχε το πόστο του επικεφαλής μάρκετινγ της FIAT όσο ο Vettel ήταν στη Ferrari.