Θα γυρίσουν το Σίλβερστοουν... ανάποδα!


Έτοιμοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 δηλώνουν οι υπεύθυνοι του Σίλβερστοουν

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/4/2020

ΟΙ σαρωτικές επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο από τη ραγδαία εξάπλωση του νέου κορωνοϊου φυσικά έχουν πάρει… αμπάριζα και τη Formula 1, με τους πρώτους οκτώ αγώνες της φετινής σεζόν είτε να έχουν ακυρωθεί (Αυστραλία και Μονακό), είτε να έχουν αναβληθεί (Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνα, Ολλανδία, Ισπανία και Αζερμπαϊζτάν).

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν αποκλείεται η… εκκίνηση της σεζόν να δοθεί στις 14 Ιουνίου στο Μόντρεαλ του Καναδά, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτός ο αγώνας θα αναβληθεί.

Υπό τον φόβο της διεξαγωγής ενός ιδιαίτερα μικρού σε αριθμό αγώνων Πρωταθλήματος, οι υπεύθυνοι της πίστας του Σίλβερστοουν κατέθεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων μιαν άκρως δελεαστική πρόταση.

Η πίστα από την οποία ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 πριν από 70 χρόνια, είναι διατεθειμένη να φιλοξενήσει δύο ή και περισσότερους αγώνες μέσα στη σεζόν. Ο λόγος είναι πρακτικός, καθώς σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την πίστα εδρεύουν οι επτά από τις δέκα ομάδες, επομένως θα ήταν μια λύση αρκετά συμφέρουσα από οικονομικής άποψης, με δεδομένο τον δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων.

Μάλιστα ο διευθυντής της πίστας, Stuart Pringle, φάνηκε θετικός ακόμα και στο ενδεχόμενο να αλλάξει η φορά της πίστας, ούτως ώστε να μην υπάρξουν δύο ακριβώς ίδιοι αγώνες! «Πρόκειται για μια σκέψη που σε καμία περίπτωση δεν είναι ανόητη. Σίγουρα ένα πρόβλημα είναι ότι η πίστα έχει αδειοδοτηθεί για να φιλοξενεί αγώνες με τα οχήματα να ακολουθούν τη φορά των δεικτών του ρολογιού, όμως εάν μπορεί να γίνει μια τέτοια αλλαγή, είμαστε έτοιμοι να τη συζητήσουμε» είπε χαρακτηριστικά!

Λέτε, λοιπόν, να δούμε για πρώτη φορά τα μονοθέσια στο Σίλβερστοουν να κινούνται… αντίθετα απ’ ό,τι τα έχουμε συνηθίσει από το 1950 μέχρι σήμερα;