Θα κάνει το "τρία στα τρία" ο Hamilton στη Γαλλία;


Την προσεχή Κυριακή θα διεξαχθεί το γαλλικό γκραν πρι, ο πρώτος αγώνας του επερχόμενου "triple header", καθώς θα ακολουθήσουν οι δύο αγώνες επί αυστριακού εδάφους.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/6/2021

Η προηγούμενη φορά που η πίστα του Paul Ricard φιλοξένησε αγώνα ήταν προ διετίας και θα έλεγε κανείς πως το εν λόγω γκραν πρι ήταν ίσως το πιο... βαρετό των τελευταίων ετών.

Ωστόσο, η ιστορία των αγώνων στη Γαλλία πηγαίνει πολύ πιο πίσω, όταν διεξάγονταν στο Magny-Cours. Ποιοι οδηγοί κέρδισαν τον αγώνα τα τελευταία είκοσι χρόνια;

Μεταξύ 1971 και 1990 το γαλλικό Grand Prix διεξήχθη δεκατέσσερις φορές στην πίστα του Paul Ricard, αλλά ακόμη και τότε δεν ήταν γνωστή για τους... συναρπαστικούς αγώνες που προσέφερε. Για το λόγο αυτό, το γαλλικό γκραν πρι μεταφέρθηκε στο Magny-Cours, όπου διεξήχθη από το 1991 έως το 2008. Το 2018, η Formula 1 επέστρεψε στη Γαλλία μετά από δέκα χρόνια απουσίας, αυτή τη φορά και πάλι στο Paul Ricard.

Λόγω της μακροχρόνιας απουσίας της Formula 1 στη Γαλλία, η λίστα των δέκα τελευταίων νικητών του γαλλικού Grand Prix αποτελείται κυρίως από παλιούς πιλότους, πολλοί εκ των οποίων πλέον δεν αγωνίζονται.

Ο Michael Schumacher κέρδισε τέσσερις από τους δέκα τελευταίους αγώνες: το 2001, το 2002, το 2004 και το 2006, πάντα  με την πολύ δυνατή Ferrari εκείνης της εποχής.

Ο Ralf Schumacher, ο Fernando Alonso, ο Kimi Raikkonen και ο Felipe Massa σημείωσαν επίσης από μία νίκη στο Magny-Cours. Το 2008, ο Massa ήταν ο τελευταίος που κέρδισε τον αγώνα στη συγκεκριμένη πίστα.

Από τότε που επέστρεψε στο Paul Ricard, και τους δύο αγώνες έχει κερδίσει ο Lewis Hamilton. Έγραψε το γκραν πρι στο όνομά του τόσο το 2018 όσο και το 2019.

Όπως προαναφέραμε, το 2020 ο αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του κορωνοϊού και έτσι την Κυριακή ο Hamilton θα έχει την ευκαιρία να τον κερδίσει για τρίτη συνεχόμενη φορά. Ή μήπως ο Max Verstappen και η Red Bull Racing θα βγάλουν κάτι από το... καπέλο αυτή τη φορά; Ίδωμεν!