Τι άλλαξε στην Alpine και βρήκε τον εαυτό του ο Alonso;


Ο Fernando Alonso αποκάλυψε τις αλλαγές στην Alpine A521 που τον βοήθησαν να πάρει το μέγιστο από το μονοθέσιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: ALPINE MEDIA
  • 12/8/2021

Ο Fernando Alonso επέστρεψε στη Formula 1 μετά από διετή αποχή από το κορυφαίο επίπεδο, συμμετέχοντας όμως σε WEC, Dakar και Indy 500, διατηρώντας επαφή με τους αγώνες.

Η F1, όμως, είναι κάτι το τελείως μοναδικό σε απαιτήσεις και προσοχή στη λεπτομέρεια, και ο Ισπανός 2 φορές πρωταθλητής έμοιαζε «χαμένος» στους πρώτους αγώνες της σεζόν.

Μετά το Γαλλικό GP, όμως, βρήκε τον παλιό, καλό εαυτό του, με αποκορύφωμα την εμφάνισή του στο Hungaroring, με τη μάχη του με τον Lewis Hamilton να θυμίζει κάτι από το 2007.

Μιλώντας στο ισπανικό SoyMotor, ο Alonso εξήγησε τι άλλαξε στην Α521 για να βρει την αρμονία του μαζί της:

«Είχα πει στην αρχή της σεζόν ότι θα χρειαζόμουν 3-4 αγώνες για να είμαι σε επίπεδο του μονοθέσιου. Τελικά, ήταν 6-7 αυτοί οι αγώνες, αλλά τώρα είμαι πολύ πιο άνετος με το αυτοκίνητο.

«Κάποια πράγματα με έχουν βοηθήσει... όχι μόνο μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά κι έξω από αυτό. Τα εμπρός ελαστικά, που φέτος είναι πιο ευαίσθητα... Και αλλάξαμε και κάποια πράγματα στο μονοθέσιο για να ταιριάζουν καλύτερα στο οδηγικό μου στιλ, από την υποβοήθηση στο τιμόνι μέχρι την αίσθηση που παίρνω από το τιμόνι ή την πρόσφυση που νιώθω.

«Κάποιες μικρές αλλαγές στην κατανομή της πέδησης και την επιβράδυνση από τον κινητήρα... Κάθε οδηγός έχει το δικό του set-up, προσαρμόζοντας το μονοθέσιο στα μέτρα του, για να πάρει το μέγιστο από αυτό. Απλώς μας πήρε περισσότερο χρόνο από όσο περιμέναμε.»

Ο Alonso τόνισε γιατί το μπροστά μέρος -και κυρίως τα εμπρός ελαστικά- είναι άκρως απαραίτητα για την απόδοσή του:

«Είμαι πάντα πιο επιθετικός με το τιμόνι στη μέση των στροφών, εξαιτίας του οδηγικού μου στιλ, και μόνο τότε νιώθω τι κάνουν τα εμπρός ελαστικά. Αν το τιμόνι γίνει πιο μαλακό, σημαίνει ότι χάνω πρόσφυση.

«Αν γίνει πιο σκληρό, έχω πολλή πρόσφυση, και το πίσω μέρος θα αρχίσει να κινείται αρκετά. Συνήθως το νιώθω με τα χέρια μου και το τι αίσθηση έχω από το εμπρός μέρος. Αν κάποιος μου πάρει αυτά τα εργαλεία, είμαι νεκρός.»