Τι μπορείτε να δείτε στην TV μέχρι να ξεκινήσει ξανά η Formula 1 (videos)


Το πρωτάθλημα της F1 μπορεί να ξεκινά σε δύο μήνες, όμως η τηλεόραση προσφέρει αρκετές επιλογές για να... γεμίσετε τον χρόνο σας μέχρι να έρθει η στιγμή που θα σβήσουν ξανά τα κόκκινα φώτα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 5/1/2023

Η σεζόν της Formula 1 του 2023 θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια στην ιστορία του σπορ, αφού 268 ημέρες θα περάσουν, από την έναρξή της, στις 3 Μαρτίου, μέχρι και την ολοκλήρωσή της, στις 26 Νοεμβρίου.

Μόλις 57 ημέρες απομένουν μέχρι να ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα το χρονόμετρο της πρώτης περιόδου δοκιμών για το Grand Prix του Μπαχρέιν. Έως τότε, οι fans του σπορ που βρίσκεται στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα αναζητούν ψήγματά του, για να καλύψουν το κενό που δημιουργεί το χειμερινό διάλειμμα.

Ευτυχώς, ο χώρος του κινηματογράφου και της τηλεόρασης έχει φροντίσει γι αυτό: Ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που αφορούν κάποιο «διαμάντι» της Formula 1, ή αυτής συνολικά, κυκλοφορούν κατά καιρούς στις δημοφιλείς πλατφόρμες ροής.

Formula 1: Drive To Survive - Netflix

Το Netflix έχει τοποθετηθεί με το Drive To Survive στην κορυφή της γκάμας των θεαμάτων που αφορούν τη Formula 1. Η δημοφιλής σειρά θα επιστρέψει με την 5η σεζόν για το 2023, περιγράφοντας όσα έγιναν στην πίστα, αλλά και στις ζωές των πιλότων το 2022, ενώ έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα κυκλοφορήσει και 6η σεζόν το 2024.

Μέχρι να έρθει η νέα σεζόν μπορείτε να αναζητήσετε μέσα από τη δημοφιλή πλατφόρμα τον τελευταίο κύκλο που παρουσιάζει την εξέλιξη της σεζόν 2021 και να κάνετε ένα recap, ώστε να είναι προετοιμασμένοι. 

Schumacher - Netflix

Για πολλούς, η μάλλον τους περισσότερους, είναι ο μεγαλύτερος και καλύτερος οδηγός όλων των εποχών. Η κληρονομιά που έχει αφήσει πίσω του, και μάλιστα όντας εν ζωή, είναι σίγουρα αξεπέραστη.

Το Netflix δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του 7κις παγκόσμιου πρωταθλητή, Michael Schumacher, παρουσιάζοντας τα επιτεύγματα, τον χαρακτήρα και το οδηγικό του υπόβαθρο, μέσω των κοντινών του ανθρώπων, αντιπάλων και συναθλητών.

Lucky! The Incredible Life Story of Bernie Ecclestone - COSMOTE TV

Ο Bernie Ecclestone κρατούσε τα ηνία της Formula 1 για 40 ολόκληρα χρόνια, αποτελώντας πλέον έναν από τους πιο επιδραστικούς, για το σπορ, ανθρώπους.

Στη σειρά-ντοκιμαντέρ που αφορά στη ζωή του, ο ίδιος ο Ecclestone μιλά, μεταξύ άλλων, για το πως έφτασε να βρίσκεται στη θέση του πιο ισχυρού άνδρα της F1, αλλά και για διάφορες αμφιλεγόμενες στιγμές της 70ετούς ιστορίας της Formula 1.

Μία αίσθηση νοσταλγίας προσφέρουν και τα πλάνα αρχείου που εμπεριέχει το 8ωρο ντοκιμαντέρ, τα οποία έχουν μεγάλη αξία, και είναι διαχρονικά.

A Life Of Speed: The Juan Manuel Fangio Story - Netflix

Μέχρι και ο θρυλικός Ayrton Senna είχε δηλώσει ότι ο Juan Manuel Fangio είναι ο οδηγός που θαυμάζει περισσότερο, δίνοντάς του τον τίτλο του κορυφαίου πιλότουόλων των εποχών. Ο Lewis Hamilton τον αποκάλεσε τον «νονό της Formula 1».

Το ντοκιμαντέρ του Netflix, A Life Of Speed: The Juan Manuel Fangio Story, βάζει στο μικροσκόπιο τα λεγόμενα μερικών από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του κόσμου της Formula 1: Μεταξύ άλλων, οι Jackie Stewart, Mika Hakkinen, Fernando Alonso, Toto Wolff, Alain Prost και Nico Rosberg μιλούν για το μεγαλείο του Αργεντίνου παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ford v. Ferrari (Le Mans '66) - Disney Plus

Η συγκεκριμένη ταινία μπορεί μην βάζει στο μικροσκόπιο κάποια ιστορία της Formula 1, όμως κάθε λάτρης του σπορ και της αυτοκίνησης συνολικά, γνωρίζει -ή πρέπει να γνωρίζει- την ιστορία του Le Mans του 1966

Η μάχη μεταξύ της Ford και της Ferrari στον αγώνα που έχει μείνει στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως ένας από τους πιο εμβληματικούς, παρουσιάζεται μέσω της ταινίας του 2019. Ο Christian Bale και ο Matt Damon υποδύονται τους Ken Miles και Caroll Shelby, αντίστοιχα, επαναφέροντας στη μνήμη μας, τη σημαντικότητα του αγώνα, όσων προηγήθηκαν, αλλά και όσων ακολούθησαν.