Τίτλοι τέλους για τη συνεργασία Mercedes-Petronas, νέα συμφωνία με την Aramco


Ρεπορτάζ του διεθνούς Τύπου αναφέρει πως η Mercedes θα λήξει τη συνεργασία της με την Petronas στο τέλος του 2021, και θα συνάψει νέα με τη Σαουδαραβική Aramco. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 17/10/2021

Συγκεκριμένα, το site Decalspotters αναφέρει πως ο επί μία δεκαετία συνεργάτης της Mercedes θα διακόψει τις σχέσεις με την ομάδα, με το τέλος του 2021.

Αυτό θα φέρει την Aramco να γίνει ο βασικός χορηγός και προμηθευτής καυσίμων και λιπαντικών στη Mercedes-AMG F1.

H Petronas βρέθηκε ως βασικός χορηγός, και μάλιστα στην επωνυμία της ομάδας του Brackley, από το 2010, όταν οι Γερμανοί επέστρεψαν με εργοστασιακή συμμετοχή στη Formula 1.

Τώρα, μετά από 11 χρόνια, οι ιθύνοντες της Μαλαισιανής πετρελαϊκής θέλουν να αλλάξουν σελίδα, όντας δυσαρεστημένοι από την προβολή τους, που θεωρούν πως ήταν κατώτερη των περιστάσεων.

Παράλληλα, η Mercedes άρχισε να έχει συζητήσεις με την Aramco, κι όταν αυτό έγινε γνωστό στην Petronas, ο κύβος ερρίφθη κι η συνεργασία διανύει τις τελευταίες εβδομάδες της.

Όσο για την Aramco, έχουμε να κάνουμε με την κορυφαία πετρελαϊκή του πλανήτη, με τα περισσότερα αποθέματα σε αργό πετρέλαιο. Είναι εταιρεία του κράτους της Σαουδικής Αραβίας, και πρόσφατα δέχθηκε κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για την Petronas το μέλλον φαίνεται πως επιφυλάσσει χορηγία στο σύνολο της Formula 1 - κατ' ουσίαν, θα πάρει την θέση της Aramco ως 'global partner' του σπορ.