Το λάθος της Red Bull που «χάρισε» τη νίκη στη Ferrari στην Αυστρία


Στην Αυστρία, η Red Bull ήταν η μόνη κορυφαία ομάδα που επέμεινε να φέρει αναβαθμίσεις που έκαναν την RB18 πιο δυσκολοοδήγητη.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/7/2022

Ο Max Verstappen δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση του Charles Leclerc λόγω της σημαντικά μεγαλύτερης φθοράς των ελαστικών της Red Bull RB18 σε σχέση με την F1-75.

Στο Milton Keynes, οι αναβαθμίσεις είναι συνεχείς από Σαββατοκύριακο σε Σαββατοκύριακο, όμως μερικές φορές αποτελούν ένα βήμα προς τα πίσω ή εμφανίζουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αυτό είχε ήδη παραδεχτεί ο Paul Monaghan με αφορμή τη δυσλειτουργία του DRS στο μονοθέσιο του Max Verstappen στην Ισπανία μετά από μια σημαντική προσπάθεια μείωσης του βάρους του μονοθεσίου.

Εν προκειμένω, οι τελευταίες αλλαγές έκαναν τη Red Bull πιο βαριά και μακριά από το ελάχιστο βάρος των 798 κιλών που πέτυχε η Ferrari. Η RB18 είναι 10 κιλά πάνω από αυτό το όριο, μια διαφορά που γίνεται αισθητή ειδικά όταν τα ρεζερβουάρ είναι άδεια, αν και στην Αυστρία η Red Bull πήρε την pole position με διαφορά μόλις 29 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Στον αγώνα, ωστόσο, δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση με τα τρία πρώτα σετ ελαστικών και μόνο στο τέλος με άδειο ρεζερβουάρ ο Verstappen κατάφερε να ακολουθήσει τους χρόνους του Leclerc και να κάνει τον ταχύτερο γύρο.